2024. március 29., péntek

Idén is feldíszítették a tojásfát Csantavéren

Csantavéren a helyi közösség kezdeményezésére a múlt évben díszítettek először tojásfát húsvét alkalmából. A hagyományt idén sem szakították meg, így tegnap délután újra felkerültek a díszes tojások a helyi közösség előtt álló fára, ezzel is ünnepélyesebbé téve a falu képét. A színpompás tojásokat a Hunyadi János Általános Iskola harmadik osztályos tanulói festették ki, majd a fa kidíszítésében is ők vállalták a legnagyobb szerepet.

A tojásfa a pravoszláv húsvétig díszíti a központot (Fotó: Dér Dianna)

A tojásfa a pravoszláv húsvétig díszíti a központot (Fotó: Dér Dianna)

– A tavalyi évi sikeres akciót követően szeretnénk ezentúl minden évben megszervezni a tojásfadíszítést. Úgy gondolom, amellett, hogy igazi húsvéti hangulatot teremt, szép hagyománnyá válhat a falu lakosai számára. A tojásfa a tervek szerint a pravoszláv húsvétig díszíti a központi teret. A színes tojásokat megtartjuk a következő évre, és az újabb elkészített tojásokkal együtt rakjuk fel újból a fára – mondta Ercsi Hargita, a csantavéri helyi közösség tanácsának tagja.

Ezenkívül egy helyi vállalkozó palettából nyuszikat is kreált, amelyeket Kovács Pécskai Emese festett ki, még inkább fokozva az ünnepi légkört.