2024. március 29., péntek

Jótékonykodó motorosok

Húsvét alkalmából a Lurkóházba látogattak az Old Bikers tagjai

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai a hagyományokhoz híven húsvét apropóján az idén is ellátogattak a hajdújárási Lurkóházba, hogy ajándékkal kedveskedjenek az intézmény védenceinek. A kellemes idő lehetővé tette, hogy a motorosok kétkerekűiken érkezzenek meg a helyszínre, ami szemmel láthatóan a gyerekeket is fellelkesítette.

Újságírói kérdésre Kikity Attila, a motorosklub alelnöke elmondta, hogy immár 12. éve évi két alkalommal rendszeresen ellátogatnak a Lurkóházba, hisz a jótékonykodás a klub alapszabályában is szerepel.

– A motorosok élete nem csak a motorozásból, a barátkozásból, meg a bulizásból áll, hanem azt is felvállaltuk, és ezt az alapszabályunkban is rögzítettük, hogy a célunk között szerepel a jótékonykodás is. Ez egy életforma, és immár 12. éve az első közös kigurulásunk az évben ide vezet – mondta Kikity Attila.

A motorosok közt ott volt Kekezovics György, a klub tagja is.

A jótékonykodás a motorosok egyik fontos tevékenysége (Fotó: Molnár Edvárd)

A jótékonykodás a motorosok egyik fontos tevékenysége (Fotó: Molnár Edvárd)

– Minden évben nagyon várjuk, hogy ellátogathassunk a Lurkóházba. A közelmúltban tartottunk éves közgyűlést, és azt vettük észre, hogy erről az akciónkról nem is beszélünk, annyira természetes, hogy húsvétkor és mikuláskor ajándékot hozunk a gyerekeknek. Szeretünk itt lenni, örömet okozni, és ennyi év után úgy érezzük, mintha ezek a gyerekek hozzánk tartoznának – fogalmazott a motoros, akitől azt is megtudtuk, hogy nemcsak a saját ajándékaikat hozták el, hanem, mivel híre ment annak, hogy jönnek a Lurkóházba, a Hangódi Rózsa adományából vásárolt narancsot is átadták a gyerekeknek.

A házigazdák nevében Kádár Erzsébet, a Lurkóház házfelelőse nyilatkozott lapunknak.

– A védenceink száma változik, és cserélődnek a gyerekek, de van olyan, aki már azóta itt van nálunk, mióta a motorosok 12 évvel ezelőtt elkezdtek kijárni hozzánk, és a gyerekek már tudják, hogy jönnek, várják őket, és ezek a találkozások mindig kellemesek – fogalmazott Kádár Erzsébet, aki azt is elmondta, hogy jelenleg 25 védencük van, de sajnos betegség miatt nem mindannyian tudtak jelen lenni a motorosok érkezésekor.

A hajdújárási Lurkóház védencei egy verses összeállítással várták a motorosokat, és a barátkozás részeként némelyik jármű nyergébe is pattantak.