2024. április 23., kedd

A gyermekek motiválása a cél

Húsvéti vásár az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában

Tavaszi, húsvéti vásárt szerveztek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolai diákjai és pedagógusai, amelyet tegnap tartottak meg az iskola épülete előtt. Mintegy 250 diák várta a vásárlókat, a szülők és nagyszülők mellett az alsóvárosiak is nagy számban ellátogattak a rendezvényre. A húsvéti vásár az iskola Diákparlamentjének ötlete alapján valósult meg.

– A Petőfi Sándor Általános Iskolában már tradíció különböző vásárok, rendezvények szervezése. Az egész iskola szívesen vesz részt a tavaszi, húsvéti vásárban. Az alsós kisdiákok a PefiFood konyhájában, iskolánk sütödéjében különböző süteményeket készítettek a tanító nénik segítségével. A felsős tanulók a Pefi nyomdában húsvéti képeket, szimbólumokat nyomtattak a pólókra, kulcstartókra, hűtőmágnesekre. A vásárban az érdeklődők iskolánk több nyelven íródott, versekkel, érdekességekkel tarkított újságát is megvehetik. Továbbá húsvéti kreatív díszekkel is készültünk. Minden osztálynak van kis standja, ahol a gyerekek árulják ezeket a sok-sok saját kezűleg készített süteményeket, sós és édes kalácsokat, szebbnél szebb díszeket. Iskolánk elsődleges célja a vásári rendezvénnyel a gyerekek motiválása, a kreativitásuk fejlesztése, önálló tervek megvalósítása és nem utolsósorban a pénzösszeg befektetése azokba a projektekbe, amelyekkel a diákjaink igazán otthon érezhetik magukat a Petőfiben, hiszen a második otthonuk az iskola – mondta Fekete Timea, a Diákparlament elnöke.

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola sikeresen szerepelt a tartományi oktatási titkárság legújabb pályázatán, a támogatásnak köszönhetően hamarosan felújítják az iskola egyik régi épületét, ahol a tervek szerint egy új, korszerű tantermet alakítanak ki. A vásáron összegyűjtött pénzösszeget is erre a tanteremre fordítják, új berendezéseket vásárolnak majd. Szeptembertől már az új művészkuckó várja az iskola tanulóit.