2024. április 19., péntek

Hároméves munka gyümölcse

Eredményesen szerepeltek a magyarcsernyei citerások a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn

A magyarcsernyei citerások a hétvégén Törökbecsén megrendezett XXXVII. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn eredményesen szerepeltek. A megmérettetésen két csoport vett részt, teljesítményükről felkészítő tanáruk, Micsik Béla számolt be napilapunknak.

– Úgy érzem, hogy az idén gyümölcsözött a hároméves munkánk, eddig a Covid-járvány miatt foghíjasan működött a dolog. Magyarcsernyén két csoporttal dolgozom, mindkét csapattal részt vettünk a vetélkedőn. A gyerekek nagy izgalommal készültek, ami jó hatással volt rájuk. A felkészülés folyamán többször elmondtam nekik, hogy Csernyét is, az iskolájukat is és önmagukat is képviselik. Arra is buzdítottam őket, hogy nézzék végig az egész műsort, amit meg is tettek, és ezzel tanulmányi úttá is alakult a részvétel – mesélte Micsik Béla, majd kitért a fellépésre és a zsűri értékelésére is.

– A kiscsoport gyermekdalokkal lépett fel, ők arany minősítést kaptak az alsós kisegyüttesek kategóriájában. A nagyobb csoport dunántúli ugrósokat adott elő, ők ezüst minősítésben részesültek a vegyes kisegyüttesek kategóriájában. A kicsik ügyesek és fegyelmezettek voltak, de apróbb hibák becsúsztak, amit a zsűri szóvá is tett. Aztán mégis arany minősítést kaptak, hogy serkentsék, biztassák őket a további munkára. A nagyobb csoportnál bonyolultabb volt a munka az ugrósokkal, de ők is pontosan nyitottak, pontosan zártak, technikailag tisztán játszottak, volt egy-két baki, de a korosztályukhoz képest nagyon ügyesen helyt álltak. Nagyon örülök, hogy a gyerekek részt vettek ezen a megmérettetésen, büszke vagyok rájuk. Jó tapasztalatszerzés is volt ez, a gyerekek látták, hogy a többiek mit csinálnak, hogyan csinálják, megismerték a mércéket – tette hozzá a felkészítő, majd a további tervekre is kitért.

– Május 14-én részt veszünk Szenttamáson az Aranyciterán ugyanezzel az anyaggal, addig megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat – zárta gondolatait Micsik Béla.