2024. április 20., szombat

A legjobb helyen a kerékpár

Barna Nóra tordai olvasónk átvette a Naptár főnyereményét

A tordai Barna Nóra eddig egyetlen nyereményjátékban vett részt: a Magyar Szó Naptárának a nyereményjátékára küldte be a szelvényeket és máris egy kerékpárt nyert. A kerékpárt férjével, Edvinnel a tordai családi házukban vehették át.

A család rendszeres olvasója napilapunknak és főleg a keddi, a csütörtöki és a hétvégi számot vették évek óta rendszeresen. Amióta pedig a lapunk tordai élőújságán egyévi előfizetést nyertek, a Magyar Szó mindennap a házban van.

Tordán egyébként sokan olvassák a Magyar Szót, amelyet a helyi élelmiszer-áruházban lehet megvenni. Az előfizetőknek pedig a postás mindennap házhoz viszi a friss újságot. A legtöbb újság csütörtökön és szombaton kel el, de sokan a Magvető, a Gyógykalauz, a Képes Ifjúság vagy a Filkó mellékletek megjelenésének a napján is megveszik napilapunkat.

(Fotó: Kecskés István)

(Fotó: Kecskés István)

A kerékpár mondhatni a legjobb helyre került, hiszen Nóra és Edvin is Tordán dolgozik. Naponta kerékpároznak a munkahelyükre, a szülők, rokonok, ismerősök meglátogatására. Mint mondják, a biciklire mindig szükség van, hiszen két keréken nemcsak hogy olcsóbb, hanem egészségesebb is közlekedni. Edvin a helybeli földműves szövetkezetben dolgozik, Nóra pedig az egyedül élő, idős tordaiak mindennapjain próbál segíteni. Naponta több kilométert tesz meg kerékpáron. Jelenleg hét idős embernek segít a bevásárlásban, a szükséges gyógyszerek beszerzésében, ha kell, akkor a takarításban is. De, mint mondja, sok esetben ezeknek az embereknek az a legfontosabb, hogy valaki ajtót nyisson rájuk és elbeszélgessen velük.

Tegyük hozzá azt is, hogy Nóra és Edvin aktív részesei a faluban zajló közösségi életnek. Nincsen olyan rendezvény Tordán, amelyen nem lehet találkozni a fiatal házaspárral.