2024. április 16., kedd

Szebbé tenni az ünnepet

Húsvéti csomagokat kaptak a rászoruló családok Ada községben

Adán 2020 óta készítenek húsvéti csomagokat a községben élő rászoruló családok részére. Az idén sem volt ez másképp, és olyan családokon próbálnak segíteni ezáltal, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy mindent megvásároljanak az ünnepi asztalra.

Tóbiás József, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezetének elnöke elmondta, hogy 120 család számára biztosítottak idén húsvéti csomagot. Az adományok összeállítása alkalmával figyelembe vették azt is, hogy nagyobb családról vagy esetleg egyedülállókról van szó. A csomagok almát, tojást, füstölt kolbászt, sonkát, retket, újhagymát és babot tartalmaznak, amit a szervezet tagjai még az ünnepek előtt szétosztottak.

– A tagokkal és a szimpatizánsokkal együtt közös erővel gyűjtöttünk pénzt az adományok megvásárlásához. Ebben sok helyi termelő is segítséget nyújtott, kedvezőbb árakkal és termékeikkel egyaránt. Szeretnénk ezt a humanitárius akciót a jövőben is folytatni és kibővíteni, hiszen sajnos vannak rászorulók a községünkben, és törekszünk ezeknek az embereknek és családoknak szebbé tenni az ünnepeket – tette hozzá a szervezet elnöke.

A Caritas közreműködésével gyűjtötték össze azon családokat, amelyeknek a legnagyobb szükségük van a segítségre. Nemcsak Ada és Mohol területén, hanem a községhez tartozó kisebb települések lakóihoz is eljutottak csütörtökön az ünnepi csomagok.