2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Dráma itt, hideg zuhany ott

A londoni első felvonás után nem számít meglepetésnek, hogy a Chelsea kárára a Real Madrid jutott be a BL elődöntőjébe, viszont kevesen számíthattak arra a fordulatos forgatókönyvre, ami után a Királyi Gárda kiütötte Thomas Tuchel együttesét. A 3:1-es összesített hátrányban pályára lépő londoniak ugyanis korántsem tették le a fegyvert a Santiago Bernabéuban: sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb akciókat, és bár a Blancók sem tétlenkedtek, nem tudtak a vendégek fölé nőni, akik a betörő Mount bombájával (15.), Rüdiger fejesével (51.) és Werner szerencsésen megpattanó, lapos sarokban kikötő góljával (75.) nemhogy visszajöttek a párharcba, de fordítottak is. Egy madridi villanás azért belefért a meccsbe, Modrić szépségdíjas, harmincméteres, külsővel meglőtt passza ugyanis hajszálpontosan Rodrygo lábára került, aki a kapáslövéssel 4:4-re és hosszabbításra mentett. A ráadásban pedig színre lépett a Chelsea londoni mumusa, Benzema, aki Vinícius Júnior balról érkező beadását életerősen a bal alsóba fejelve eldöntötte a párharcot.

Münchenben ezzel egyidejűleg megszületett a negyeddöntő legnagyobb meglepetése, hiszen a minimális előnyt védő Villarreal a hajráig képes volt mindössze egyetlen találatot (Lewandowski, 52.) engedélyezni a nagy erőkkel rohamozó Bayernnek, amikor pedig Chukwueze a 88. percben a felső léc alá vágta Moreno beadását, azzal elődöntőbe juttatta a Sárga Tengeralattjárót, egyúttal kiütötte a versenyből a trófeára csúcsfavoritnak tartott münchenieket.

Ma este az Európa- és a Konferencia Liga elődöntős párharcai is kialakulnak. Az El-ben négyből három párharc „ikszről” folytatódik, a Barcelona otthon mérkőzik a Frankfurttal, Gulácsi, Orbán és Szoboszlai Leipzigje pedig Bergamóban lép fel az Atalanta ellen.

BL, negyeddöntő, visszavágók: Bayern–Villarreal 1:1 (tj. a Villarreal 2:1-gyel), Real Madrid–Chelsea 1:3, h. u. 2:3 (tj. a Real Madrid 5:4-gyel).