2024. március 28., csütörtök

A húsvét jegyében

Húsvéti kiállítást és vásárt tartottak Zentagunarason

Ez a hétvége Zentagunarason a húsvéti ráhangolódás jegyében telt. Az Armida Nőszervezet a Csipkerózsa kézimunkacsoporttal és a helyi Október 18-a Általános Iskolával együttműködve húsvéti vásárt és kiállítást tartott. Ennek az eseménynek már komoly hagyománya van a faluban, az Armida szinte a megalakulása óta rendszeresen megszervezi – mondta el lapunknak Kalmár Zsuzsanna, a nőszervezet elnöke.

– A kiállítást minden évben megtartjuk, egyedül 2020-ban nem tudtuk megszervezni. Az idén 19 kiállítónk volt, és ebben benne voltak az alsós osztályos általános iskolások és az óvodások, valamint a topolyai Bethesda Szeretetszolgálat. Emellett topolyai, kispiaci és helyi kiállítók is érkeztek hozzánk. Az iskolások számára mindig előre meghatározzuk a témát, ami ez alkalommal a húsvéti tojás volt. A munkáikat háromtagú zsűri értékelte – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy ez alkalommal is számos kiállított tárgy gazdagította a rendezvényt. A kiállítás azért vásár is egyben, mert az érdeklődők szinte mindent megvásárolhatnak. A kínálatban megtalálhatók voltak többek között a hímes tojások, a fajátékok, dekupázs technikával készített tárgyak, plüssfigurák, drukkolt anyagok és könyvek – számolt be Kalmár.

– A húsvéti vásár három napon át tartott, és elég szép érdeklődés övezte. Az iskolások szervezetten jöttek megnézni a kiállítást, és nagyon sok mindent sikerült eladnunk, sok munka gazdára talált – számolt be az elnök.

Amint azt Kalmár említette, a gyerekek alkotásait zsűri értékelte. Csoportos kategóriában a következő eredmények születtek: az általános iskola első osztálya vitte el az első helyet, a negyedik osztály a másodikat és a második osztály a harmadikat. Az ovisok különdíjat kaptak. Egyéniben Kudlik Júlia lett az első, Slavčev Milena a második és Csabai Zoe a harmadik.

Kalmár végezetül arról is beszámolt, hogy az Armida már tervezi a következő eseményét. Május első napjaiban szeretnének gyermeknapot szervezni, ahová hoznak trambulint és légvárat. Ilyet már korábban is szerveztek, és az eseménynek része a lángossütés is.