2024. április 25., csütörtök

A legjobbkor jött adomány

Egy kisbusszal gazdagodott a Caritas

A Batschka Stiftung, valamint a BAMA és a PHIWA Kft. egy Ford márkájú kisbuszt adományozott a szabadkai Caritasnak, amit a jótékonysági szervezet a rászorulók, mozgáskorlátozottak utaztatására használ. A kisbusz kulcsát a média képviselőinek jelenlétében ft. Paskó Csaba, a Caritas elnöke vette át Tóth Valériától, PHIWA Kft. ügyvezető igazgatójától.

Tóth Valéria újságírói kérdésre elmondta, hogy a kisbusz a 2021-es adományuk, amit a különböző nehézségek miatt csak most adhattak át.

A kisbusz kulcsát ft. Paskó Csaba vette át Tóth Valériától (Fotó: Molnár Edvárd)

A kisbusz kulcsát ft. Paskó Csaba vette át Tóth Valériától (Fotó: Molnár Edvárd)

– Nagy öröm számomra, hogy átadhatom a kombi kulcsait a Caritas képviselőjének. A kisbusz a mozgáskorlátozottak számára van adaptálva. A Batschka Stiftunggal és a BAMA céggel közösen 2021-ben körülbelül 46 ezer eurót sikerült összegyűjtenünk. Maga a jármű 32 ezer euróba került, és a körülmények miatt sajnos csak most tudtuk leszállítani – fogalmazott Tóth Valéria.

Ricz Gábor, a Caritas igazgatója szavai szerint az adomány éppen jókor jött a szervezetnek.

– A három cég több éve segíti a Caritas munkáját. A kisbusz adományozása egy óriási segítség számunkra, hisz körülbelül egy hónappal ezelőtt tönkrement a meglévő kombink, és azóta gyakorlatilag nem tudtuk eljuttatni a tolószékes embereket a megfelelő intézményekbe. Több éve szállítjuk azokat a mozgáskorlátozott időseket, akik családjában nincs autó, illetve akik olyan kevés pénzből élnek, hogy taxival sem tudnak eljutni például a szociális védelmi központba vagy az egészségházba, kórházba. Mi ezzel a tevékenységünkkel lehetővé tesszük, hogy az alapvető jogaikat gyakorolni tudják – fogalmazott Ric Gábor.