2022. július 1., péntek

Györe újra az ötvenben

A négy szerbiai teniszező közül Monte-Carlóban csupán Györe László jutott túl az első két akadályon. A 2. fordulóban ugyanis Đoković és Lajović vereségei után a zentai két játszmában verte az olasz Lorenzo Sonegót, a naprakész listán feltört a 49. helyre, és a nyolcaddöntőben a görög Sztefanosz Cicipasszal mérheti össze az erejét.

Györe az első játszmában 5:1-re vezetett, de Sonego szépített, a másodikban pedig a zentai 4:4-nél nyerte el az olasz adogatását, majd zárta a meccset. Cicipasszal 0:1 a mérleg, február 23-án Acapulcóban a görög két rövidítésben nyert.

Novak Đokovićról nehéz érdemlegeset mondani. Ami csak vele és körülötte történik, minden vagy szükségtelenül bonyolult, vagy pedig teljesen érthetetlen. Nincs így igazi magyarázat a határtalan lelkesedéssel küzdő spanyol Alejandro Davidovich elleni meglepő vereségre sem a monte-carlói 2. fordulóban. Azt feltételezhettük, hogy a 48 napos önkéntes kényszerszünet után nem lesz kirobbanó formában, viszont aki az idén csak negyedik meccsét vívta, nem hivatkozhat arra, ahogyan Novak tette, hogy a döntő játszmában elfogyott az ereje. Novak egy, a büszkeségre aligha okot adó egyéni csúcsot is megdöntött, hisz két nyert játszmára vívott meccsen még soha nem szenvedett kilenc breaket. Đoković a jövő héten a belgrádi 250-es tornán szerepel.

Dušan Lajović jól kezdett, a megnyert első játszma után a másodikban is breakelőnyhöz jutott a bolgár Grigor Dimitrov ellen, ekkor azonban megtorpant, és Dimitrov jutott be a nyolcaddöntőbe.

A B. J. King-kupa I. csoportjának antalyai tornáján Magyarország is megszerezte második győzelmét, így ma a veretlenek rangadóján Szerbiával mérkőzhet.

Cicipasz keményebb dió lesz, mint Györe eddigi ellenfelei Monte-Carlóban (Fotó: Getty Images)
Cicipasz keményebb dió lesz, mint Györe eddigi ellenfelei Monte-Carlóban (Fotó: Getty Images)

MONTE-CARLO. – Az 1000-es ATP-torna 1. fordulójában: Fritz–Catarina 6:7, 7:6, 6:4, Musetti–Paire 6:2, 6:7, 6:2, Goffin–Lehečka 6:4, 6:3, Rune–Karacev 7:6, 4:6, 6:3. 2. forduló: Davidovich–Đoković 6:3, 6:7, 6:1, Györe–Sonego 6:4, 6:4, Dimitrov–Lajović 4:6, 6:3, 6:2, Cicipasz–Fognini 6:3, 6:0.
ANTALYA. – B. J. King-kupa, A csoport, 2. forduló: Magyarország–Törökország 2:1. 3. forduló: Magyarország–Dánia 2:0 (Jani–Munk 6:0, 6:1, Udvardy–Samavati 6:1, 6:2). B csoport, 2. forduló: Horvátország–Bulgária 3:0, Szlovénia–Ausztria 1:2, Svédország–Grúzia 3:0.
BELLINZONA. – A női ITF-torna selejtezőjében: Stevanović–Morderger 6:1, 6:2.
NOTTINGHAM. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Stollár–Salden 6:4, 6:3.