2024. április 20., szombat

FRISSÍTETT: Vučić tárgyalni fog a piaci árusokkal

Az N1 televízió értesülései szerint Aleksandar Vučić szombaton tíz órakor tárgyalóasztalhoz ül a piaci árusok képviselőivel.

Szerdán késő délután széledtek szét a Slaviját blokkoló piaci árusok, így a helyszínen és a környező utcákban helyreállt a közlekedési rend, írja a Vajdasági RTV.

Az elektronikus fiskális számla bevezetése miatt szervezett sztrájk torlódást okozott a főváros központjában a nap folyamán.

Délelőtt többek között a Branko hídon, az RTS és kormányzat épületnél tüntettek, majd folytatták sétájukat a Slavija felé, ahol egész nap tartott a tiltakozás.

Srdjan Praštalo, a Piaci Árusok Egyesületének képviselője elmondta, a megmozdulásnak a szervezők szempontjából vége van. Kifejtette, az eladók azt kérik, mentesítsék őket a május 1-től érvénybe lépő új elektronikus fiskális rendszertől, vagyis, hogy rendelkezzenek pénztárgéppel és számlát állítsanak ki.

A nap folyamán Siniša Mali pénzügyminiszter, reagált a piaci árusok tiltakozására, mint mondta, az új rendszer nélkül ezek az árusok nem képeznének lojális konkurenciát az üzletekkel szemben.