2024. április 25., csütörtök

Húsvéti tojáskavalkád

Tojáskiállítást és kézművesképzést tartottak Kishegyesen

A hétvégén a Nők Kishegyesi Fórumának szervezésében húsvéti tojáskiállítással egybekötött képzést tartottak a tűzoltóotthon nagytermében. Az eseményt dr. Szőke Anna néprajzkutató nyitotta meg, majd dr. Tóth-Glemba Klára szociológus és tojásdíszítő tartott előadást a húsvéti tojásról. A szakember gyakorlati képzést is tartott a résztvevőknek a felvidéki drótos tojás készítésének technikájáról.

Tóth Anita, a női fórum kézműveskörének vezetője arról számolt be lapunknak, hogy az eseményre vendégeket is hívtak más településekről, így nagyszámú érdeklődő vett rajta részt.

– A tojáskiállítást már több alkalommal is megszerveztünk, de először van olyan, hogy emellett egy olyan technikát is elsajátítunk, amit előzőleg nem ismertünk. Vendégeket hívtunk Verbászról, Topolyáról, Bajsáról és Bácsfeketehegyről. Mivel mi is gyakran járunk hozzájuk alkotóműhelyekre, ezért úgy gondoltuk, hogy erre a szép eseményre elhívjuk őket. Az előadónk többfajta tojást is hozott, de csak a felvidéki drótos tojás készítéséről tanultunk tőle – mondta el Tóth, majd arról is szólt, hogy ma húsvéti vásárt tartanak a női fórum székházában. Itt minden érdeklődő vásárolhat többek között húsvéti tojásokat is.