2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Mire mennek Tuchelék a Bernabéuban?

A BL-negyeddöntő legnagyobb csatájaként tekintettünk rá, a Real Madrid londoni 3:1-es diadala után azonban kétséges, hogy a Chelsea mennyire tudja újra nyílttá tenni a Királyi Gárda elleni párharcot. Annyi biztos, hogy Thomas Tuchel legénysége nem engedhet meg magának korai kapitulációt, sőt, egyetlen bekapott gól is lényegesen eltávolítaná őket az elődöntőtől, ám a túloldalon az a Benzema lesz majd a támadás középpontjában, aki szűk egy hete mintegy 25 percnyi játék alatt elért mesterhármassal „végezte ki” a Stamford Bridge fiait. Utóbbiaknak azért van miért reménykedniük, hiszen épp a Southampton ellen játszott bajnokin lőttek hatot idegenben, amire alapozhatnak, illetve amiből erőt meríthetnek most is – persze a BL-negyeddöntő és a Santiago Bernabéu egészen más kávéház.
Az est másik mérkőzésén a Bayern a vártnál nehezebb helyzetben fogadja a Villarrealt, a Sárga Tengeralattjáró ugyanis otthon Danjuma korai góljával nyert, így lesz miért harciaskodnia Münchenben.

Vasárnap lejátszották a Premier League-szezon csúcsmérkőzését, amelyen az éllovas Manchester City a szoros üldöző Liverpoolt fogadta, hiába játszottak azonban nyílt sisakos ütközetet a felek, döntés nem született. De Bruyne szerencsésen megpattanó lövése már az 5. percben előnyhöz juttatta a Városiakat, ám Jota szép akció utáni precíz befejezése hamar egalizált (13.). Az első félidő derekán a leshatárról induló Jesús érkezett Cancelo beívelésére, és a felső léc alá bombázott (36., 2:1), a végeredményt pedig Mané állította be, aki kevesebb mint egy perccel a térfélcsere után Szalahtól kapott kiugratást, és a kapu felé törve nem hibázott.

Angol bajnokság, a 32. fordulóban: Manchester City–Liverpool 2:2. Az élcsoport: Manchester City 74, Liverpool 73, Chelsea (–1) 62 pont stb. Francia bajnokság, a 31. fordulóban: Lens–Nice 3:0, Strasbourg–Lyon 1:1, Marseille–Montpellier 2:0. Az élcsoport: PSG 71, Marseille 59, Rennes 56 pont stb. Magyar bajnokság, a 27. fordulóban: MTK–Fehérvár 1:1. Az élcsoport: Ferencváros 56, Puskás Akadémia 47, Kisvárda 45 pont stb. Német bajnokság, a 29. fordulóban: Frankfurt–Freiburg 1:2, Leipzig–Hoffenheim 3:0. Az élcsoport: Bayern 69, Borussia (D) 60, Leverkusen 52 pont stb. Olasz bajnokság, a 32. fordulóban: Roma–Salernitana 2:1, Torino–Milan 0:0. Az élcsoport: Milan 68, Inter (–1) és Napoli 66 pont stb. Spanyol bajnokság, a 31. fordulóban: Espanyol–Celta Vigo 1:0, Elche–Real Sociedad 1:2, Levante–Barcelona 2:3. Az élcsoport: Real Madrid 7, Barcelona (–1) és Sevilla 60, Atlético Madrid 57 pont stb. Szuperliga, a 30. fordulóban: Crvena zvezda–Radnički 1923 4:1, Čukarički–Partizan 0:0. Az élcsoport: Crvena zvezda 81, Partizan 79, Čukarički 54 pont stb.