2024. április 19., péntek

A mi bolygónk – a mi egészségünk

Városunkban is megemlékeztek az egészség világnapjáról

Tegnap volt az egészség világnapja. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak a szabadkai Közegészségügyi Intézetben, amelyen dr. Zorica V. Dragaš, a szabadkai Közegészségügyi Intézet Egészségnépszerűsítő Központjának népegészségügyi szakorvosa és Zoran Milovanović, a Vöröskereszt szabadkai szervezetének képviselője szólalt fel.

Zoran Milovanović és dr. Zorica V. Dragaš (Fotó: Patyi Szilárd)

Zoran Milovanović és dr. Zorica V. Dragaš (Fotó: Patyi Szilárd)

Dr. Zorica V. Dragaš kiemelte, hogy a világnap idei jelmondata: A mi bolygónk – a mi egészségünk. Hozzátette, hogy az ember egészségére a legnagyobb veszélyt a környezetszennyezés jelenti. Szerinte többek között az ivóvízzel való takarékoskodás, az energiatakarékos életmód, a gépjárművek csökkentett használata sokat javíthatna az emberi környezet jelenlegi állapotán.

Zoran Milovanović elmondta, hogy a világnap alkalmából több aktivitást is tartottak városunkban. A Vöröskereszt Mit tudsz az egészségről? – Mit tudsz a Vöröskeresztről? címmel tartott tegnap vetélkedőt, amelyen 7 általános és 4 középiskola 32 tanulója vett részt. A vetélkedő győztesei részt vehetnek a szombaton megrendezésre kerülő tartományi fordulóban. Emellett délelőtt a Vöröskereszt önkéntesei a központban tájékoztató szórólapokat osztottak ki a polgároknak, délután pedig dr. Zorica V. Dragaš tartott előadást a Vöröskereszt szabadkai székházában.