2024. március 29., péntek
MAGYARCSERNYE

Sikeres részvétel a Pažljivkova smotra szabadkai fordulóján

Szabadkán április 6-án tartották meg a Pažljivkova smotra nevű verseny egyik regionális fordulóját, amelyen a magyarcsernyei csapatok mindhárom kategóriában eredményesnek bizonyultak. A megmérettetésen kategóriánként öt csapat indult, akik Temerinből, Verbászról, Szabadkáról, Adáról és Magyarcsernyéről érkeztek.

A verseny szervezője a Közlekedésbiztonsági Ügynökség, céljuk pedig az, hogy a gyermekek minél fiatalabb korukban elsajátítsák a biztonságos közlekedés alapvető szabályait, valamint megismerjék és felismerjék az alapvető közlekedési táblákat, jelzéseket.

Az aleksandrovói Branko Radičević Általános Iskola első osztályos tanulóiból összeállt csapat első helyezést ért el, és ezzel kiharcolták a részvételi jogot az országos megmérettetésen, amelyet május végén Vrnjačka Banján tartanak meg.

Második helyezést ért el a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola óvodás csoportja, valamint a második osztályos csapat, amely a szerbcsernyei Đura Jakšić Általános Iskola diákjaiból állt össze.