2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Francia uralkodó a Stamford Bridge-en

Az első és nem túl higgadt reakciók máris Karim Benzemának adták oda az idei Aranylabdát, miután a francia csatárklasszis mesterhármassal segítette győzelemre a Real Madridot a Chelsea otthonában, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Benzema a londoni szakadó esőben az első félidő derekán három perc alatt két pompás fejessel (21., 24.) mutatkozott be, és bár Havertz a játékrész hajrájában (40.) esélyt mutatott a hazaiaknak a feltámadásra, a francia közvetlenül a térfélcsere után lecsapott a labdára, amit a pálya harmadáig felfutó Chelsea-kapus, Mendy adott el, és mintegy 20 méterről az üres kapuba gurítva beállította a Királyi Gárda számára roppant kényelmes végeredményt.

Meglepő eredmény született a játéknap másik összecsapásán, hiszen Villarrealban a Sárga Tengeralattjáró Danjuma korai góljával (8.) megszerezte a vezetést, a Bayern pedig a folytatásban nagy nyomásgyakorlása ellenére még egyenlíteni sem tudott.

BL, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Chelsea–Real Madrid 1:3, Villarreal–Bayern 1:0. Angol bajnokság, pótlás a 19. fordulóból: Burnley–Everton 3:2. Az élcsoport (30 forduló után): Manchester City 73, Liverpool 72, Chelsea (–1) 59 pont stb. Német bajnokság, pótlás a 26. fordulóból: Augsburg–Mainz 2:1. Az élcsoport (28 forduló után): Bayern 66, Borussia (D) 57, Leverkusen 51 pont stb.