2024. március 29., péntek

Görbicz a Győr új elnöke

A Győr női kézilabdaklub keddi közgyűlésén a csapat korábbi legendás játékosát választották meg a megüresedett elnöki tisztségre. Az új elnök megbízatása három évre szól. A klub előző elnöke, Bartha Csaba március végén közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről. „Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni, mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést” – fogalmazott Görbicz Anita.

A korábbi játékos kiemelte, egykori csapatkapitányként jól tudja, mennyire fontos a csapatmunka, és jelezte, mostantól „ismét egy remek csapat vezetője lehet”, igaz, ezúttal a pálya helyett az irodában állnak majd helyt. Emellett emlékeztetett, az egyesület jelenlegi formájában csak június végéig működik, ezt követően a felnőttcsapat és az akadémia tagjai egy újonnan létrehozott gazdasági társaságba kerülnek át. A hírek szerint ez a modellváltás váltotta ki a szakításhoz vezető feszültséget a korábbi elnök Bartha és Győr polgármestere, Dézsi Csaba András között. A Magyar Kézilabda-szövetség döntése alapján a következő szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely gazdasági társaságként működik, a felek azonban nem értettek egyet abban, hogy kik legyenek ennek a társaságnak a tagjai. Görbicz kinevezése mellett most a héttagú elnökséget is megválasztották, amelynek tagja a klub korábbi kapusa, Pálinger Katalin is.

Görbicz Anita 1997-től tavalyi visszavonulásáig győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. A csapattal ötször nyert, és további három alkalommal lett ezüstérmes a Bajnokok Ligájában, háromszoros EHF-kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, tizenháromszoros magyar bajnok és tizennégyszeres magyarkupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg.