2024. április 24., szerda

A biztonságosabb játszásért

Magyarcsernyén a tavaly átadott játszótér elé kerítés került

A magyarcsernyei helyi közösség tavaly május végén adta át a falu új nyilvános játszóterét, amely korszerű, és minden biztonsági előírásnak megfelel. A beruházás értéke majdnem 1,2 millió dinár volt, melyet teljes egészében a helyi közösség finanszírozott.

A napokban kerítés is került a játszótér elé, mely a szülők biztonságérzetét hivatott növelni, hangsúlyozta dr. Tóth László, a magyarcsernyei helyi közösség tanácsának elnöke.

– Sok szülő megkeresett bennünket azzal, hogy szerintük kellene a játszótér elé egy kerítés, hogy az biztonságosabb legyen. A játszótér a nemzetközi útvonal mellett található, és nagy a kamionforgalom. Amikor a játékeszközöket a befektetők elhelyezték, beszéltünk a kerítésről is, de ők úgy gondolták, hogy nem szükséges, mivel elég nagy távolság van a főút és a játszótér között, több mint 9 méter, mely az előírt szabályok szerint elegendő – mesélte a helyi közösség elnöke, majd kitért arra is, hogy a kerítés elhelyezésének a költségeit is a helyi közösség fedezte.

– Tavaly a számlánkon maradt némi pénz, ezért azt át kellett ütemeznünk erre az évre, és úgy döntöttünk, hogy a kerítésre szánjuk. Szeretnénk még több szemetest, padot és kisasztalt is elhelyezni erre a területre, hogy jobban megfeleljen az igényeknek. A kerítést egy szerbcsernyei vállalat helyezte el, és 270.600 dinárba került – zárta gondolatait dr. Tóth László.