2024. április 23., kedd
ÓBECSE

A községben mintegy négyezren szavaztak a VMSZ listájára

Óbecse község területén a hivatalos adatok szerint az összesen 31.772 választópolgár közül 18.131 polgár járult az urnák elé a vasárnapi köztársasági parlamenti és elnökválasztáson. Szavazóhelyen kívül 421-en szavaztak. A köztársasági parlamenti választást illetően 624 szavazócédulát érvénytelennek tekintettek, míg az elnökválasztás esetében 729 szavazat volt érvénytelen, derül ki Óbecse község választásokon való szavazásról szóló összefoglaló jelentéséből. A községi polgárok 38 szavazóhelyen adhatták le voksukat.

A köztársasági parlamenti választáson a legtöbb szavazatot Óbecse község területén a hivatalos adatok szerint az Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk, vagyis a Szerb Haladó Párt listája kapta, erre a listára összesen 8250 polgár szavazott. A Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István listára 3854 szavazópolgár adta le a voksát. Harmadik helyen végzett a Marinika Tepić – Együtt Szerbia győzelméért lista 1242 szavazattal.

A köztársasági elnökválasztáson a községben a legtöbben Aleksandar Vučićra, a Szerb Haladó Párt, a Szerbiai Szocialista Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltjére szavaztak, összesen 12.390-en. Zdravko Ponoš, a Marinika Tepić – Együtt Szerbia győzelméért elnökjelöltje 1915 szavazatot szerzett. Óbecse község területén az elnökjelöltek közül Miloš Jovanović, a NADA koalíció jelöltje végzett a harmadik helyen, rá 676 választópolgár szavazott.