2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Támogatás menekült diákoknak

Aleksandar Sofić tartományi regionális, fejlesztési, régióközi és helyi önkormányzati titkár és Duško Ćutilo, a menekült, elüldözött és kitelepített személyeknek segélyt nyújtó alap igazgatója tegnap 200 Vajdaságban élő menekült diáknak adott át egyszeri anyagi támogatásról szóló szerződést összesen hatmillió dinár értékben. A tartományi titkár rámutatott, hogy a tartományi kormány továbbra is törődik a menekültekkel és a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyekkel.

– A szimbolikus egyszeri támogatási intézkedés, amely egyenként 30 ezer dinárral jutalmazza a legeredményesebb felsőoktatási hallgatókat és középiskolásokat, azt jelzi, hogy Szerbia és Vajdaság gondoskodik azokról a szorgalmas és sikeres fiatalokról, akik az ország jövőjét jelentik – mondta Sofić.
Duško Ćutilo, az Alap igazgatója hangsúlyozta, hogy ennek a több éve érvényben lévő intézkedésnek köszönhetően eddig több mint 900 középiskolás és 400 felsőoktatási hallgató részesült ilyen jellegű egyszeri segélyben, összesen 48 millió dinár értékben.