2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

A címvédő és a rekorder csatája

A BL negyeddöntőinek legnagyobb presztízsű összecsapása kezdődik meg ma este Londonban, ahol a címvédő Chelsea a 13-szoros győztes Real Madridot látja vendégül. A nagy múltú európai gigászok a közös történelmükben is nem régi fejezetekre emlékezhetnek vissza, hiszen az előző kiírásban a Kékek a Királyi Gárdát ütötték ki az elődöntőben a trófea felé vezető úton, így igazán pikáns meccsre van kilátás a két nagy stratéga, Thomas Tuchel és Carlo Ancelotti vezénylése mellett. Ami a csapatok pillanatnyi helyzetét illeti, a Chelsea-nek van több vesztenivalója, tekintve, hogy a Premier League-ben már régóta kiszállt a bajnoki versenyből, míg a Real Madrid spanyol titulusa valószínűleg már csak idő kérdése – igaz, a Blancóknak mindig az európai trón a prioritás.

Villarrealban egy elvileg kiszámíthatóbb párharc első felvonására kerül sor, a spanyolok számára az lehet a reális célkitűzés, hogy „élő” eredménnyel utazhassanak a Bayernhez a müncheni visszavágóra.

A Serie A-ban folytatódik a ritkán látott szoros versenyfutás a Scudettóért, ugyanis az éllovas Milan a San Siróban betlizett a Bologna ellen, így esélyt adott az eddig eggyel kevesebb meccset letudó Internek, hogy egyetlen pontra megközelítse – ahogyan ez a helyzet a Napolival is.

Angol bajnokság, a 31. fordulóban: Crystal Palace–Arsenal 3:0. Az élcsoport: Manchester City 73, Liverpool 72, Chelsea (–1) 59 pont stb. Olasz bajnokság, a 30. fordulóban: Verona–Genoa 1:0, Milan–Bologna 0:0. Az élcsoport: Milan 67, Napoli 66, Inter (–1) 63 pont stb. Spanyol bajnokság, a 30. fordulóban: Real Sociedad–Espanyol 1:0. Az élcsoport: Real Madrid 69, Barcelona (–1), Atlético Madrid és Sevilla 57 pont stb. Szuperliga, a 29. fordulóban: Voždovac–Radnik 4:0, Proleter–Čukarički 1:1. Az élcsoport: Crvena zvezda és Partizan 78, Čukarički 53 pont stb.