2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Élesedik a helyzet

Ma rajtol el a Bajnokok Ligája negyeddöntős sorozata, az esti műsoron Manchester és Lisszabon lesz a reflektorfényben. A Premier League-ben a Liverpool miatt bajba került, bár még éllovas City a hónapok óta kiváló formában focizó Atlético Madridot látja vendégül, akik ellen Pep Guardiola legénységének a várhatóan legkeményebb feladata a gólszerzés lehet, tekintve, hogy a nyolcaddöntőben a Unitedet kiütő Matracosok védelme hosszú ideje stabilan magas szinten muzsikál. A Városiak a PL-ben a Burnley vendégeként két lőtt góllal nyertek, az Atléti ellen várhatóan legalább ilyen különbségre lenne szükségük a nyugodt visszavágóhoz a Metropolitanóban.

Lisszabonban a papírforma szerint a Liverpool akár egy felvonás alatt érdemben eldöntheti a továbbjutást az elődöntőbe.

Könnyen lehet, hogy lezárult a kérdés, miszerint bekapcsolódhat-e az olasz bajnoki csatározásba a Juventus, miután az Öreg Hölgy Torinóban Calhanoglu tizenegyesével minimális vereséget szenvedett a címvédő Intertől, így hét körrel a vége előtt ismét komoly hátrányban van az éllovasok mögött.

Angol bajnokság, a 31. fordulóban: Tottenham–Newcastle 5:1. Az élcsoport: Manchester City 73, Liverpool 72, Chelsea (–1) 59 pont stb. Francia bajnokság, a 30. fordulóban: Lyon–Angers 3:2, PSG–Lorient 5:1. Az élcsoport: PSG 68, Marseille 56, Rennes 53 pont stb. Német bajnokság, a 28. fordulóban: Borussia (M)–Mainz 1:1. Az élcsoport: Bayern 66, Borussia (D) 57, Leverkusen 51 pont stb. Olasz bajnokság, a 31. fordulóban: Sampdoria–Roma 0:1, Juventus–Inter 0:1. Az élcsoport: Milan (–1) és Napoli 66, Inter (–1) 63 pont stb. Spanyol bajnokság, a 30. fordulóban: Granada–Rayo Vallecano 2:2, Valencia–Cádiz 0:0, Barcelona–Sevilla 1:0. Az élcsoport: Real Madrid 69, Barcelona (–1), Atlético Madrid és Sevilla 57 pont stb.