2024. április 23., kedd

Györe cseh ellenféllel kezd

Az e heti ATP-tornákon Györe László lesz az egyetlen szerbiai résztvevő. A zentai teniszező a marrákesi 250-es tornán 8. kiemeltként indul, első ellenfele pedig a 20 éves és a ranglistán 98. helyezett cseh Jiří Lehečka lesz, aki februárban Rotterdamban a Shapovalov és Van de Zandschulp feletti győzelmekkel hívta fel magára a figyelmet, viszont az utóbbi hetekben két salakos challengeren csak 2:2-es mérleget tudott. Ha Györe nyer, a 2. fordulóban a cseh Jiří Veselý és a tunéziai Malek Zsaziri meccsének továbbjutója következik.
A hétvége tenisszel kapcsolatos érdekes híre, hogy a ranglistán második orosz Danyiil Medvegyev sérvműtéten esett át, és várhatóan két hónapos kényszerpihenőn lesz. A teniszező csapatából kiszivárgott információk szerint Medvegyev esetleg a Roland Garrosra lehet harcképes.

A Kecmanovićot felülmúló 18 éves spanyol Carlos Alcaraz Miamiban az elődöntőben is sikeres volt, hisz két rövidítésben verte a címvédő lengyel Hubert Hurkaczot. Alcaraz lapzárta után pályafutása első 1000-es döntőjében a norvég Casper Ruuddal csatázott. Ha nyert, a spanyol feltört a ranglista 11. helyére.

Zsinórban három tornát nyert – ráadásul mindhárom 1000-es rangú – a női tenisz újdonsült világelsője, a lengyel Iga Świątek. Iga a döntőben nem sok esélyt adott az egykori éllovas japán Naomi Oszakának.Ez volt Świątek hatodik tornagyőzelme, és csak a negyedik teniszezőnő Graf, Clijsters és Azarenka után, aki egy idényben győzött Indian Wellsben és azon nyomban Miamiban is.

Iga Świątek nyilván élete legboldogabb időszakát éli át (Fotó: Beta/AP)

Iga Świątek nyilván élete legboldogabb időszakát éli át (Fotó: Beta/AP)

Charlestonban az orosz Veronika Kudermetova a címvédő, az első két kiemelt Arina Szabalenka és Paula Badosa, a magyar Bondár Anna pedig a ranglistán 162. holland Arianne Hartonóval kezd. A bogotái sorsolást tegnap a kora délutáni órákban még nem ejtették meg, a benevezési listák szerint ott Udvardy Panna, Aleksandra Krunić és Jani Réka játéka esedékes.

MIAMI. – Az ATP-torna elődöntőjében: Alcaraz–Hurkacz 7:6, 7:6, Ruud–F. Cerundolo 6:4, 6:1. WTA-torna, döntő: Świątek–Oszaka 6:4, 6:0.
CHARLESTON. – A női torna selejtezőjében: Vickery–Jokić 6:3, 6:1.
PEREIRA. – A challenger negyeddöntőjében: Etcheverry–Krstin 6:2, 7:6.
MARBELLA. – A 125-ös női torna negyeddöntőjében: Korpatsch–Udvardy 7:6, 6:3.
ANTALYA. – A futures negyeddöntőjében: Međedović–Harris 6:3, 6:2. Elődöntő: Međedović–Royer 6:2, 6:2. Nők, negyeddöntő: Szoboleva–Radanović 7:6, 7:5.
SARM ES-SEJK. – A futures negyeddöntőjében: Fajta–Elszajed 6:2, 3:1 – feladás. Elődöntő: Fajta–Kacsmazov 6:3, 7:6.