2024. április 20., szombat

Az első meccsen múlott

A rájátszás jelentette a végállomást a Ferencváros női kézilabdacsapata számára a Bajnokok Ligájában, miután a hazai pályán játszott visszavágón nem sikerült teljesíteniük a lehetetlennek tűnő feladatot, és ledolgozni az egy hete a Krim Ljubljana ellen összeszedett hétgólos hátrányt. Bár a magyar csapat erősen kezdett, és három találattal ellépett a meccs elején, a félidőre mégis a vendégek vonulhattak 10:8-as előnnyel. A Ferencváros már csak a végjátékban tudott ismét elhúzni az ellenféltől, de a végeredményben a négygólos siker nem volt elég, noha a tíz találatig jutó Klujber Katrin sokáig tartotta a lelket a csapatban. A Ljubljana összesített győzelme egy pillanatig sem volt veszélyben, az első meccset szinte egyedül eldöntő Ana Grosnak sem kellett sok időt a pályán töltenie. „Úgy gondolom, a párharc sorsa Ljubljanában eldőlt – értékelt Elek Gábor vezetőedző, miután csapata a tavalyi évhez hasonlóan most sem jutott be a legjobb nyolc közé. – Talán egy minimális esélyünk lett volna, de az első félidőben nagyon enervált volt a támadójátékunk, főleg átlövésből. Amikor lekerült rólunk a teher, akkor kezdtünk úgy kézilabdázni, ahogy tudunk.”

A Brest fordítani tudott az Odensével szemben, így ők lesznek a Győr ellenfelei a hónap végén kezdődő negyeddöntős párharcban. Egy csapat helye viszont már biztos a júniusi budapesti final fourra, hiába jutott ugyanis egyenes ágon a negyeddöntőbe a Rosztov, a háború miatt nem folytathatják, így a Metz ellenfél nélkül jutott be a végjátékba. A Rosztov kizárásának balszerencsés időzítését leginkább pont az FTC bánhatja, hiszen éppen az oroszok szorították le őket a biztos negyeddöntős helyről a pár nappal a háború kitörése előtt lezárult csoportkörben. Ha átvehették volna a Rosztov helyét, akkor nem is kellett volna részt venniük a rájátszásban, ahol végül kiestek.

Csodaszámba ment volna a fordítás (Fotó: MTI)

Csodaszámba ment volna a fordítás (Fotó: MTI)

Eredmények, rájátszás, 2. forduló: Ferencváros–Ljubljana 26:22 (összesítésben 52:55), Metz–Dortmund 32:19 (62:41), Brest–Odense 29:26 (53:51), CSZKA Moszkva–Bukarest 0:10 (0:20) – játék nélkül.

A negyeddöntőben: Bukarest–Esbjerg, Brest–Győr, Ljubljana–Kristiansand.