2024. április 25., csütörtök

Zentai részeredmények: a VMSZ-re és Vučićra szavaztak legtöbben

Nem hivatalos információink szerint Zenta községben 20 óráig a szavazati joggal rendelkező polgárok 43, 9 százaléka adta le a voksát, és a parlamenti választásokon legtöbben a Vajdasági Magyar Szövetségre, illetve a Szerb Haladó Pártra szavaztak, a köztársasági elnök választáson pedig Aleksandar Vučić kapta a legtöbb szavazatot.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

******

18 óráig 19933 szavazóból 8032 -an adták le szavazatukat, ami 40, 29 százalékos részvételi arányt jelent.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

******

16 óráig 19933 szavazóból 6668-an adták le szavazatukat, ami 33, 45 százalékos részvételi arányt jelent. Választási visszaélésről a voksolás ideje alatt egyelőre nem szereztünk tudomást, viszont vasárnap este 2 órakor a legnépszerűbb közösségi oldalra felkerült egy felvétel, amin egy férfi két rendőrnek bejelentést tesz arról, hogy a Szerb Haladó Párt nevében egy magyar ajkú személy 5000 dinárt és csomagokat kínált a Tornyoson élő romáknak. A bejelentést tévő férfit igazoltatták is, aki ezt követően elmondta, hogy az ügy kapcsán a romák is hajlandóak tanúvallomást tenni.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

******* 

Csókán 50 százalék feletti részvétel

A köztársasági parlamenti választás iránt Csóka községben a szavazásra jogosult 8949 felnőtt polgárnak több mint a fele, közel 55 százaléka járult az urnák elé a 18 órai adatok alapján.

A község települései közül a mindössze 69 szavazópolgárral rendelkező Kanizsamonsotoron 70 százalék felletti volt az érdeklődés a szavazás iránt. A nagyobb lélekszámú falvak közül a többségben szerbek lakta Szanádon 18 óráig a szavazásra jogosult lakosság 76,5 százaléka élt alkotmány adta választási jogával. (ger)

Folyik a szavazás Csókán (Gergely József felvétele)

Folyik a szavazás Csókán (Gergely József felvétele)