2024. április 20., szombat

Rendezik az épületközöket

Felújításai munkálatok kezdődtek a Turgenjev utcához közeli közterek rekonstrukcióján.

Az újvidéki önkormányzat az utóbbi években jelentős pénzeszközöket fordított a lakóépületek közötti kisebb közterek rendezésére, ezeket nagyon sokan látogatják. A gyerekek a lakásokból szabadulva itt bújócskáznak, labdáznak, az idősebbek pedig sakkoznak vagy szomszédaikkal beszélgetnek, újságot olvasnak.

Az újvidéki önkormányzat idei költségvetésében kb. 60 millió dinárt irányoztak elő a Turgenjev és a Branimir Čosić utcák közötti lakóépületek udvarában elhelyezkedő közterek rekonstrukciós munkálatai látványtervének a kidolgozására, majd a terek felújítására, rendezésére. Március 31-én megkezdődtek a felújítási munkálatok, és a szükséges, infrastrukturális módosítások kivitelezése.

Az újvidéki önkormányzat 60 millió dinárt költ a Turgenjev utcához tartozó lakóépületek közötti udvarok rekonstrukciójára (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Az újvidéki önkormányzat 60 millió dinárt költ a Turgenjev utcához tartozó lakóépületek közötti udvarok rekonstrukciójára (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A Turgenjev utca mellett húzódó épületek közötti közterek rekonstrukciójának keretében felújítják a megrongálódott járdákat, újakat építenek. Ezenkívül felújítják a kosárlabdapályát, a labdarúgópályát, a kültéri fitneszparkot és a játszóteret is. Új padokat, szemétkukákat, kerékpártartókat és nyilvános csapot helyeznek el az épületek közötti udvarokban.

A rekonstrukciós munkálatok keretében rendezik a köztér platóját, csatornát építenek a felszíni szennyvíz elvezetésére, valamint füvet, cserjéket, bokrokat ültetnek a zöld területeken.

A felújítási projekt részeként az épületek közötti köztereken új közmegvilágítást helyeznek el, amelyet az Újvidéki közmegvilágítás adaptációja elnevezésű szerződés keretében valósítanak meg.