2024. április 20., szombat

Jobb egészségügyi ellátás

Új felszerelést kap az óbecsei Egészségház

Az Egészségügyi Minisztérium és a Tartományi Egészségügyi Titkárság által meghirdetett pályázat támogatásának köszönhetően az óbecsei Egészségház új, két szondával (hasi és lineáris szonda) ellátott, nagy felbontású ultrahangos színes Doppler-készülékre kapott támogatást.

Szintén az Egészségügyi Minisztériummal és a Tartományi Egészségügyi Titkársággal együttműködve az óbecsei egészségügyi intézmény egy mentőautó, pontosabban hemodialízis-kezelésre érkező betegek szállítását végző jármű adományozásáról írt alá megállapodást. Ez a beruházás jelentősen megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a krónikus vesebetegek mindennapjait, akiknek kétnaponta Újvidékre vagy Verbászra kell utazniuk a szükséges hemodialízis elvégzésére – olvasható az óbecsei Egészségház közleményében.

Az óbecsei Egészségház illetékesei azt is közölték, hogy a Tartományi Egészségügyi Titkárságtól támogatást kaptak a meglévő mammográfiás készülék megjavítására.

– Számunkra nagyon fontos, hogy az illetékes tartományi titkárságtól támogatást kaptunk a meglévő mammográfiás készülék megjavítására, ez sokat jelent a helyi polgároknak, hogy folytatni tudják a rendszeres vizsgálatokat, legyen az akár szükséges szakorvosi ellenőrző vizsgálat vagy megelőző vizsgálat – áll az egészségügyi intézmény közleményében.

A közlemény szerint április végéig megérkezik az új Doppler-készülék és a mentőautó is, és addig a mammográfiás készüléket is megjavítják.