2024. április 19., péntek
VB-SELEJTEZŐ

Costa Rica játszik pótselejtezőt

A munka felét végezte el az Egyesült Államok ellen Costa Rica a CONCACAF zóna vb-selejtezőjének utolsó fordulójában. A karibiak 2:0-s győzelme nem bizonyult elég fölényesnek a harmadik hely megszerzéséhez, így Kanada és Mexikó mögött az USA jutott ki egyenes ágon a katari tornára, Costa Rica pedig júniusban Új-Zéland ellen mérkőzhet meg a kontinensközi pótselejtezőn.

Eredmények, közép- és dél-amerikai vb-selejtező, a 14., utolsó forduló: Jamaica–Honduras 2:1, Costa Rica–USA 2:0, Mexikó–Salvador 2:0, Panama–Kanada 1:0. A végeredmény: Kanada és Mexikó 28, USA és Costa Rica 25, Panama 21, Jamaica 11, Salvador 10, Honduras 4 pont.

Rekorddöntés a női El Clásicón

Szerdán és csütörtökön rendezték meg a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóit. Az első játéknap nemcsak rengeteg szép akciót és gólt hozott, de egy új rekordot is: szerdán este ugyanis a Nou Camp stadionba 91 553 néző látogatott ki a BL-ben címvédő Barcelona és a madridi Real összecsapására. Eddig még soha nem volt ennyi néző egy hivatalos női mérkőzésen, a nézőcsúcsot az 1999-es női világbajnokság döntője tartotta, huszonhárom évvel ezelőtt az USA–Kína finálét 90 185 néző látta a helyszínen, a pasadenai Rose Bowl Stadionban. A Nou Camp közönségének egyébként volt mit látnia, kedvenceik ugyanis az idegenbeli 3:1-es siker után hazai pályán 5:2-re nyertek, így 8:3-as összesítéssel jutottak be a BL elődöntőjébe.

Belgrád: C. zvezda B–TSC Magyarkanizsa 0:7 (0:2)

A Rajko Mitić Stadion műfüves pályája, 30 néző, vezette: Čolaković (Kragujevac). Góllövők: Knežević az 1., a 64., Trbojević a 19., a 49., Belovan a 83., a 89., Marjanović a 79. percben.

C. zvezda B: Petrović, Zavišić, Stojaković, Marković, Nikolić, Trifunović (Katanić), Luković (Maksimović), Stefanović (Gavrilović), Gajević, Paunović, Ilić.
TSC: Vesić, Jovanović (Kovács), Magovčević, Marjanović, Belovan, Szilusi (Petrović), Đokić, Drobnjak (Radosavljević), Ivošević, Trbojević, Knežević.

Az alsóházi rájátszás 3. fordulóból előrehozott mérkőzésen a vendégek esélyeshez méltóan kezdtek, Knežević már az 1. percben bevette a hazaiak kapuját, utoljára pedig a 89. percben Belovan talált be.