2024. április 25., csütörtök

Segítsünk a bajba jutott zentai családnak!

Építkezési anyagra továbbra is szükség van

Tavaly november 23-án leégett egy ház a zentai Március 8. utcában. A ház tulajdonosa, Urbán Erika és élettársa nehéz körülmények közé kerültek a télre. Egy ideig az asszony mostohafiánál laktak, majd később visszaköltöztek a leégett házuk mellett található istállóba, amit viszonylag lakhatóvá tettek. Az asszony barátai rögtön gyűjtést szerveztek a közösségi hálón, valamint február 26-án jótékonysági bált is tartottak megsegítésükre a Kertek helyi közösségben. Az eseményen befolyt összegből, 72 500 dinárból a tetőszerkezethez 33 gerendát vásároltak, amit a minap a Larix cég házhoz is vitt. Erika élettársa magánvállalkozónál dolgozik, ő pedig baromfikat nevel otthon, és abból próbálnak megélni. A portájukon jelenleg nincs áram, csak víz, és egy gázsparhelten főznek.
Erika elmondása szerint sokan segítettek nekik az elmúlt időszakban, kaptak edényeket, ruhát, bontott téglát, cserepet, bútorokat, és volt, aki ajtót és ablakot is ígért.
– Először a tetőszerkezetet tartó betonkoszorút kell megcsinálnunk, ám ehhez szükségünk van még betonvasra, ezután az egyik ács barátunk, aki külföldön dolgozik, állítja majd össze a tetőt. Várjuk már, hogy elkezdődjenek a munkálatok, nehéz ilyen körülmények között élni, szinte mindenünk odalett – mondta az asszony.
A tűz martalékává vált jóformán minden, így a teljes villanyhálózatot is újra kell húzni, tehát még messze a vége. Erikáéknak szükségük lenne még: villanykapcsolókra, konnektorokra, bojlerre, csapokra, valamint építkezési anyagra, köztük sóderre, homokra, OSB-táblára, cementre. Azok, akik anyagilag szeretnék támogatni a családot, Urbán Erika 325-9300702226445-19-es, OTP Bankban megnyitott folyószámlájára küldhetnek pénzt.