2024. április 23., kedd

Neves fellépők a Green Future-ön

Ismét a zentai Népkert ad otthont a fesztiválnak

A Green Future Festival idén nyáron két év kényszerpihenő után tér vissza. A Covid miatti szünet után nemcsak visszatér, hanem haza is talál, hiszen a népszerű fesztiválnak 2013 után ismét Zenta ad otthont augusztus 11–13. között. A kihagyás és a helyszínváltozás újabb lendületet is ad a rendezvénynek a fejlődés útján, így a vendégek biztosak lehetnek abban, hogy az eddig megszokott színvonalon is tudnak emelni a szervezők. Azt ígérik, olyan élményekkel gazdagodhatnak a hozzájuk látogatók, amilyeneket más rendezvényektől nem kapnak meg a térségben. A fesztiválról és a tervekről Tajti Attila szervezővel beszélgettünk.

A Green Future miben nyújt mást, mint a többi fesztivál a környéken? Mitől egyedi?

– A Green Future Festival azért jött létre, hogy a vajdasági fiatalok számára magas színvonalú kikapcsolódási lehetőséget biztosítson elérhető áron. Mivel sokan külföldön dolgoznak vagy tanulnak, szerettünk volna a baráti társaságoknak a nyár végén egy olyan találkozási pontot létrehozni, ahol néhány napig elfelejthetik a hétköznapok terheit, lassíthatnak egy picit a rohanó életmódjukon, ami által egy pillanatra megállhatnak, és észrevehetik azokat a természeti értékeket, amiket a környezetük nyújt számukra, és amiben igazán szabadnak érezhetik magukat. A vendégeink azt szokták mondani, hogy a rendezvényeink atmoszférája az, ami igazán megfogja őket. A levegő pozitív energiával telik meg, amit felturbózunk a tőlünk megszokott egyedi zenei és vizuális élményekkel. Ezúttal is olyan színpadképet tervezünk, amitől garantáltan leesik majd a fesztiválra látogatók álla.

Napközben milyen programok várják a fiatalokat?

– Napközben a medencézésé, a strandfocié és strandröplabdáé a főszerep, emellett Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetével közösen készülünk egy olyan programmal, amely a város nevezetességeit mutatja be.

Milyen stílusú fellépők várhatóak?

– A tőlünk megszokott erős elektronikus vonal várható koncertekkel kiegészítve. Célunk, hogy műfajilag színes, a lehető legtöbb korosztály számára érdekes produkciót vonultassunk fel a fesztiválon. Gondolunk a gyerekekre, a tinédzserekre, a huszonévesekre és a 30–45 év közötti korosztályra is. Olyan koncertek is lesznek, melyekre a szülők elhozhatják kisiskolás gyermekeiket is. Fontos tudni, hogy a fesztiválra 14 éves kor alatt szülői felügyelettel lehet belépni, és számukra a fesztivál ingyenes.

Kik az első fellépők, akikről máris hírt adhatunk?

– Először lép fel Vajdaságban a Green Future Festivalon Azahriah, aki Magyarországon berobbant a zenei iparba, tavaly telt házas koncertet adott a Budapest Parkban, és fellépett az MTV EMA show-n is a világsztár banda, a OneRepublic előtt. Érkezik a Petőfi Zenei Díjon az év zenekarának választott gyergyószentmiklósi csapat, a 4S Street, amely a Papp László Sportarénában a Bagossy Brothers Company előzenekaraként lépett színpadra, és amelynek tagjai számára rendkívül fontos a haza szeretete, az otthon fogalma, így abszolút beillik a zenekar mondanivalója a Green Future-életérzésbe. Minden hazavágyó számára ajánlom, hogy hallgassák meg a dalaikat, és a zentai koncerten énekeljük együtt legnagyobb slágereiket! Az elektronikus zene kedvelőinek igazi ínyencséggel készülünk. A fesztiválra látogat és igazán feszes ritmusokkal készül a sárga maszkos duó, a The YellowHeads, amely idén is bejárja a világot, köztük a Green Future Festivalt is. Visszatérünk a sokak által felénk igényként megfogalmazott igazi fesztivál-DJ-khez is, így 2022-ben fellép a Nicky Romeróval közösen dolgozó StadiumX is. A további fellépőkről folyamatosan adunk hírt a Facebook-oldalunkon.

Hol lehet majd a jegyeket elővételben beszerezni, és milyen áron?

– Április 17-ig 4000 dinár helyett 2500 dináros áron lehet hozzájutni a Green Future Festival-bérletekhez Zentán az Almási cukrászdában, online a Gigstix jegyértékesítő portálon és a referensi hálózatunkon keresztül. Érdemes mielőbb megvásárolni a bérleteket, mert korlátozott számban látogatható a fesztivál. A bérletárak folyamatosan emelkednek, de április 17-ig 2500 dináros áron vásárolhatók meg.

Vannak-e olyan támogatók, akiket ki kell emelni?

– Most folynak a szponzori tárgyalások, de néhány partnerünkkel már szerződést kötöttünk.

Szeretnénk megköszönni Zenta város vezetőségének és Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének, hogy nyitottak a fiatalok érdekeit szolgáló rendezvények megvalósítására, és otthont adnak a Green Future Festivalnak. És azzal sem árulunk el nagy titkot, hogy a fesztivál teljes neve idén is ÁRKÁD Green Future Festival, az Árkád Szegeddel kötött többéves együttműködésünknek köszönhetően, akik nagyban segítik a rendezvény stabil működését és fejlődését.