2024. április 25., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2022

Tóthfaluban fejezte a kampányt Pásztor István

– Teljesen mindegy, hogy az ember mikor jön Tóthfaluba. Akár kampány van, akár nincs, itt olyasmit lát, ami maga a csoda. Különösen igaz ez, ha olyan szerencséje van, mint nekem, hogy évtizedekre visszamenőleg látta ennek a csodának a létrejöttét, kialakulását, lekerekedését emberekkel, tartalmakkal való megtöltődését. Mára ez sokak számára példa kell, hogy legyen, hogy a meggyőződésből, a megkérdőjelezhetetlen akaratból, a segítők hadának toborzásából és reménykedés visszaigazolásából, hogy lehet csodát csinálni, ez történik itt – mondta Pásztor István, aki a kampánycsendet megelőző estén Magyarkanizsára, a Battyhyáneum egyházi idősek otthonába, majd Tóthfaluba látogatott.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

Elmondta, hogy a kampány is olyan volt, mint Tóthfalu. – Ez egy jó befejezés, egy jó hangulatú, dinamikus, a reális világban bonyolódó kampány volt – mondta Pásztor István.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

Az utolsó kampánykörúton részt vett Soltész Miklós Magyarországról, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is, aki elmondta, hogy az elmúlt egy évtized hatalmas bátorsággal és összefogással nagyszerű eredményt hozott.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

– Bátorság kellett ahhoz, hogy azt a sok-sok nehézséget, adott esetben történelmi sérelmeket, fájdalmakat félretegyünk két nemzet között – fejtette ki az államtitkár, aki azt is hangsúlyozta, hogy Magyarországon népszavazás is lesz április 3-án.

– Ez a népszavazás olyan kérdésekről is szól, ami egyházaink tanítását is magában foglalja és visszautasít egy olyan ideológiának a gyermekeinkre való ráerőltetését, ami ellen ők nem tudnak védekezni – magyarázta Soltész Miklós, aki körútján egyházi fejlesztéseket nézett meg, így elkerülhetetlen volt a kérdés, hogy folytatódhat-e Magyarország támogatásával az itteni építkezések sora.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

– A magyar gazdaság több, mint hét százalékot fejlődött tavaly, melynek az let az eredménye, hogy itt a templomépítéseket is, magyar templomfelújítási programkeretében tovább tudtuk folytatni. A tóthfalusi iskola tornatermének elkészüte a végénél jár, a magyarkanizsai idősotthon támogatása is részben magyar pénzből is megvalósulhatott, hogy folytatni tudjuk a megkezdett munkát, ahhoz az kell, hogy április 3-án olyan kormánya legyen, vagy sokkal inkább maradjon, akik nemzetben tudnak gondolkodni és a nemzettestvéreket nem eltaszítják maguktól, hanem sokkal inkább magukhoz ölelik!