2024. április 25., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2022

Több mint ezer közéleti személy támogatta Aleksandar Vučić elnökjelöltségét

Több mint ezer egyetemi tanár, akadémikus, író, rendező és sportoló támogatta Aleksandar Vučić elnökjelöltségét, írja a 021.rs hírportál.

Köztük van Nikola Jokić, Bobi Marjanović, Vasilije Vasa Micić és Željko Rebrača kosárlabdázók is – értesült a Novosti. A portál szerint Radmilo Mišović és Zoran Moka Slavnić kosárlabdázók, Svetlana Kitić kézilabdázó, Asmir Kolašinac tekéző, Bogdan Obradović teniszedző, Vladimir Mandić kézilabdázó, Aleksandar Stojičić MMA-harcos, paralimpikon is támogatta a Szerb Haladó Párt elnökének jelölését. Vučić mellett van Milena Delić és Jelena Lavko kézilabdázók, Dejan Tomašević volt kosárlabdázó, Zoran Gajić röplabdaedző és Mester Gyula röplabdázó is.

A könnyűzene világából Svetlana Ražnatović, Lepa Lukić, Vesna Zmijanac, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Katarina Grujić-Gobeljić, Aleksandar Cvetković, Dado Polumenta, Saša Matić, Željko Samardžić, Nikola Rokvić, Ilda Šaulić, Oliver Mandić, Aca Lukas, Goga Sekulić, Milica Pavlović és Marina Visković is az SZHP jelöltjét támogatta. Vučićot a SANU, azaz a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia akadémikusai, közöttük Vladimir Kanjuh, Ljubiša Rakić, Bálint Béla, Svetislav Božić és Jovan Hadži Đokić is támogatták.