2024. április 25., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2022

Óriási tétje van a vasárnapi választásoknak

Fremond Árpád sajtótájékoztatója Topolyán

A harmadik helyen szerepel a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti választási listáján Fremond Árpád. Mint a párt Topolya községi szervezetének elnöke tegnap sajtótájékoztató keretében elmondta, a VMSZ és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt kiválóan működött együtt, a jövőben is közösen szeretnék képviselni a polgárok érdekeit. Hangsúlyozta, hogy a VMSZ az elmúlt időszakban a kormányzati koalíció tagjaként vállalt szerepet. Elmondta korábbi tapasztalatait, miszerint politizált már ellenzékből is, és lehet, hogy akkor népszerűbb volt a polgárok körében. Az utóbbi évek tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy érdemben csak úgy lehet feladatokat megoldani, ha ott vannak a kormányzás közelében, ha ráhatással vannak az eseményekre. A VMSZ-nek van tekintélye és van megfelelő támogatottsága a parlamentben, Újvidéken és helyi szinten is, ami annak köszönhető, hogy a választópolgárok egységesen felsorakoztak a párt mögött 2020-ban a választásokon, így hozzájárultak egy fantasztikus választási eredmény eléréséhez.

A képviselőjelölt kitért arra is, hogy az államtitkárokkal együtt tudtak működni, és ennek eredményei az önkormányzat munkájára is hatással voltak. A mezőgazdasági program megvalósításához így a minisztérium is hozzá tudott járulni. Az oktatás és az egészségügy területén is fejlesztéseket tudtak megvalósítani, valamint a felmerülő problémákra megoldásokat tudtak találni. A topolyai diákotthon befejezése és megnyitása nagyon kedvező visszhangra talált mindenhol, elismerően szólnak a diákok számára igen kedvező lehetőségről.

Rámutatott arra is, hogy az egészségügyben – szintén az intézmény vezetőjével és az államtitkár úrral közösen – meg tudtak oldani olyan problémákat, mint például a vidéki rendelők megőrzése vagy a különféle szükséges felújítások és fejlesztések.

Az infrastrukturális fejlesztések közül a képviselőjelölt kiemelte a Bajmok és Topolya közötti útszakasz felújítását, ami részben már megvalósult. Hozzátette, hogy továbbra is azon fognak dolgozni, hogy a teljes felújítás megvalósuljon, hiszen a Bajmok–Bácsalmás határátkelőhöz vezető szakaszról van szó.

Fremond a környezetvédelmi témákra is kitért, kiemelve, hogy a városi szennyvíztisztító megépült, Pásztor Istvánnal közösen tekintették meg a közelmúltban, akárcsak az egyik nagy szennyező cég, a Topiko – Perutnina Ptuj által kiépített szennyvíztisztítót, ami szintén most van próbaüzemben.

A képviselőjelölt szerint fontos, hogy az anyaország által támogatott gazdaságfejlesztési program nem jöhetett volna létre, ha nincs meg a két ország közötti jó viszony, amihez szintén szükséges volt az is, hogy a VMSZ-nek meglegyen a megfelelő politikai súlya. Reményét fejezte ki, hogy a párt hármas szám alatt induló listája ismét jó eredményt tud elérni. „A tét óriási, egyszerre lesznek választások Magyarországon és Szerbiában is, és a választások tétje az, hogy a megkezdett úton tovább tudunk-e menni, tudjuk-e azt a munkát folytatni, amit eddig közösen végeztünk. Alapvető érdekünk az, hogy partnereket tudjunk találni Belgrádban és Budapesten is – fogalmazott. – Ha minden jól megy, akkor ismét parlamenti képviselő leszek, és azt ígérem a topolyai polgároknak, hogy a jövőben is mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a topolyai vezetést segítsem” – tette hozzá. Rámutatott, hogy rengeteg olyan téma volt a képviselőházban, amivel kapcsolatban felszólalt, és ami kizárólag a topolyai községhez kapcsolható. Kiválónak nevezte az együttműködést Szatmári Adrián polgármesterrel, és abban bízik, a jövőben is így lesz. Reményét fejezte ki, hogy a Vajdasági Magyar Demokrata Párttal is folytatni tudják a jó együttműködést. Arra kérte a szavazópolgárokat, hogy menjenek el szavazni április 3-án, szavazzanak a 3-as listára, erősítsék meg a vajdasági magyarság érdekérvényesítő képességét az elkövetkező időszakra is.

Becskei Tibor, a VMDP Topolya–Kishegyes körzeti szervezetének elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, szeretnék az együttműködést még magasabb szintre emelni. Véleménye szerint nagyon sok minden köszönhető a VMSZ-nek, fontosnak nevezte, hogy vasárnap is a VMSZ listáját támogassák a szavazópolgárok.