2024. április 16., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Megalakul a Nemi Egyenjogúsági Tanács

A tartományi kormány határozatot hozott a Nemi Egyenjogúsági Tanács megalakításáról, a nemek közötti esélyegyenlőség további támogatásának érdekében Vajdaság területén.

A tanács feladata, hogy figyelemmel kísérje a nemek közötti egyenlőség területére vonatkozó szabályozások végrehajtását, javaslatokat tegyen a nemek közötti egyenlőség és esélyegyenlőségi politika megvalósítása érdekében, valamint, hogy figyelemmel kísérje az ezen a területen megállapított normák végrehajtását. Feladata továbbá, hogy olyan intézkedéseket és tevékenységeket javasoljon, amelyek hozzájárulnak a nemek közötti egyenlőség előremozdításához, különösen a foglalkoztatás, a szociális és egészségügyi ellátás, az oktatás, a tudomány, a technológiai fejlesztés, a kultúra, a sport és a környezetvédelem területén. Ezenkívül feladata a nők elleni erőszak megelőzése és visszaszorítása.

A tartományi kormány munkacsoportot hoz létre a nők elleni erőszak, a családon belüli erőszak és a nemi alapú erőszak egyéb formáival szembeni védelmi program kidolgozására a 2022-től 2026-ig terjedő időszakra.

A tartományi kormány tegnapi ülésén döntés született arról is, hogy 10,4 millió dinárt irányoznak elő az Óbecse községhez tartozó Bácsföldvár számára, ezekből a Gyöngyszigeten található hétvégi házakhoz vezető utat fogják felújítani. A verbászi községhez tartozó kucorai kulturház tetőcseréjére 7,8 millió dinárt különítettek el.