2024. március 28., csütörtök

Vulin: A Belügyminisztérium nem engedi kompromittálni a választásokat

Aleksandar Vulin belügyminiszter kijelentette, hogy a Belügyminisztériumnak és a Biztonsági-Információs Ügynökségnek (BIA) értesülései vannak arról, hogy több olyan csoport is alakul a választás napjára országos politikai pártok és külföldi tényezők által motiváltan és szervezetten, amelyek megpróbálják kompromittálni, sőt megakadályozni a vasárnapi választásokat, az állam azonban ezt nem engedi meg, írja a Vajdasági RTV.

– Információnk vannak arról, hogy ezek a csoportok megpróbálnak majd betörni a szavazóhelyiségekbe, dobozokat törni, hamisított választási okmányokat felmutatni, és erre szervezetten is készülnek, a környezetünkből érkező számos tényező jelentősen segíti őket – mondta Aleksandar Vulin.

Vulin elmondta, hogy már léteznek listák azokról a bűnözőkről, akik be akarnak lépni Szerbiába, és akadályozni próbálják majd a választások normális lefolyását. Közölte: Szerbia polgárainak joguk van mindenkiről elmondani, amit gondolnak, függetlenül attól, hogy a kormányról vagy az ellenzékről van szó.

– Ne próbáljanak meg ezen változtatni, és ne próbálják meg más megvilágításban bemutatni a polgárok akaratát. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi készülődik ellenünk és mi vár ránk, és nem kételkedünk abban, hogy készek vagyunk megvédeni Szerbia polgárainak választási akaratát, a demokratikus folyamatokat és az ország alkotmányos rendjét – mondta a belügyminiszter.