2024. március 28., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2022

A kültelepülések fejlesztéséről

Vasút- és ivóvízhálózat – Beruházások Királyhalmon

Hétfőn este közösségi találkozót tartottak a királyhalmi művelődési házban, amelynek keretében a Vajdasági Magyar Szövetség több tisztségviselője, képviselője ismertette a párt által elért eredményeket az elmúlt időszakban, valamint a következő időszakra vonatkozó terveket. A kampányrendezvényen felszólalók elsősorban azokat a beruházásokat emelték ki, amelyek a királyhalmiakat is közvetlenül érintik, például a Királyhalom–Ásotthalom határátkelő megnyitását, az autópályán lévő fizetőkapu áthelyezését, a Szeged–Szabadka vasútvonal rekonstrukcióját, illetve a település ivóvízhálózatának bővítésére vonatkozó erőfeszítéseket.
A közösségi találkozó házigazdája a VMSZ helyi szervezete volt, amelynek képviseletében Kókai Anasztázia köszöntötte az egybegyűlteket. Majd Sövény Rudolf, a szabadkai városi képviselő-testület hajdújárási képviselője szólt a jelenlévőkhöz.
– Pártunk a két évvel ezelőtti választásokon szép eredményt ért el, s ez azt bizonyítja, hogy amikor szükség volt rá, össze tudtunk fogni, és meg tudtuk mutatni az erőnket. Ehhez önök is nagymértékben hozzájárultak. Azóta egy szép utat jártunk be, Királyhalom egy újabb civil szervezettel gazdagodott, valamint a VMSZ helyi szervezetének tagsága is gyarapodott, és nagy örömünkre szolgál, hogy elsősorban fiatalok csatlakoztak hozzánk – fogalmazott Sövény Rudolf.
Kern Imre, Szabadka alpolgármestere elsősorban a beruházásokról ejtett szót.
– Régi történet, de fontos, hogy 2014-ben sikerült az autópályán a fizetőkaput áthelyezni Békovához, amivel megvédtük a falut az áthaladó forgalomtól. A Szeged–Szabadka vasútvonallal kapcsolatban köszönettel tartozunk a királyhalmiak türelméért, ugyanis számtalan kamion járta a falu útjait, a település lakói pedig megértőek voltak, de úgy gondolom, hogy a vasút fejlesztése nagyon fontos az egész közösség számára, egy kiugrási lehetőséget jelent. A VMSZ-nek az elmúlt választási kampányban három ígérete volt Szabadka városra vonatkozóan, és ezek között szerepelt a kültelepülések fejlesztése is – mondta Kern Imre, s ezzel kapcsolatban azt is kifejtette, hogy hamarosan elkészülhet a Királyhalom, Hajdújárás, Nosza és Ludas ivóvízhálózatának bővítésére vonatkozó tervdokumentáció.
Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke, köztársasági parlamenti képviselő-jelölt a választások fontosságát hangsúlyozta.
– Az előttünk álló parlamenti választások nem valami elvont politikai dolgokról szólnak, hanem arról, hogy lesz-e valaki a jövőben a belgrádi parlamentben, és annak, aki ott lesz, milyen ereje lesz arra vonatkozóan, hogy a királyhalmi érdekeket érvényre juttassa. A királyhalmiak érdeke kizárólag a VMSZ-nek volt fontos, jelenleg is kizárólag nekünk fontos, és ez így lesz a jövőben is. A választások tétje, hogy a VMSZ-nek hány képviselője lesz a parlamentben, hány minisztériumban lesz államtitkára, és mekkora lesz az érdekérvényesítő ereje – fogalmazott dr. Pásztor Bálint.
A rendezvényen felszólalt Kudlik Zoltán, a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság segédtitkára és Juhász Bálint, a VMSZ intézőbizottságának elnöke is.