2024. április 20., szombat

A tradícióra épülő jövő iskolája

Iskolanapot ünnepelt az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola

Nem mindennapi módon emlékeztek meg az iskolanapról az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai és pedagógusai, ugyanis villámcsődülettel (flash mob) lepték meg a polgárokat a város központjában található Felszabadulás téren tegnap délelőtt.

– Ez az első alkalom, hogy nem az iskolában ünnepeltük meg az iskolanapot. Iskolánk mottója: a tradícióra épülő jövő iskolája. A tradíció ebben a műsorban, hogy Petőfi Sándor megzenésített verseit adtuk elő különböző újabb megközelítésekkel, a jövő iskolája pedig azt jelenti, hogy nyitni próbálunk. Ennek a rendezvénynek közösségformáló ereje is van, ugyanis mindenki az iskolai egyenruhában jelent meg. A produkcióba fokozatosan kapcsolódtak be az iskola tanulói, a legvégén pedig mindenki közösen táncolt, ami azt jelenti, hogy körülbelül háromszázan táncoltunk itt a téren – nyilatkozott Potrebić Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője.

Az előadásban részt vett az iskola összes tanulója, az elsősöktől egészen a nyolcadikosokig, és az iskola összes alkalmazottja.

– Több hétig készültünk erre az előadásra, voltak, akik énekeltek, voltak, akik szavaltak, muzsikáltak. Mivel az összes diák részt vett a produkcióban, nem volt egyszerű a felkészülés. Voltak olyan alkalmak, hogy csak a felsősök próbáltak, de előfordult az is, hogy csak egy adott osztály, aztán az utolsó egy hétben többször is összehoztunk egy közös próbát az iskolaudvarban, ahol mindenki jelen volt – mondta Varró Tódor, az iskola nyolcadik osztályos tanulója.