2024. április 24., szerda

Szemfüles Sallai és Dibusz-parádék

A Szerbia elleni hazai vereség után sikerült javítania a felkészülési összképen a magyar válogatottnak, miután Belfastban minimális arányú diadalt aratott egy küzdelmes, nem túl szemet gyönyörködtető összecsapáson. A hét sárga lapot (4:3 a házigazda javára) hozó meccs nem mindig idézte a barátságosokat, és egy ilyen eset után esett az egyetlen gól is. Sallai Roland az 55. percben magas lábemelésért került Harvey bíró jegyzőkönyvébe, csak hogy egy perccel később már a Nail McGinn által erőtlenül hazaadott labdára csapjon le, amit aztán Peacock-Farrell kapus mellett elfutva az üres kapuba gurított. A hajrában jelentősen megnőtt az északír nyomás a magyar kapun, amelyet ezúttal Dibusz Dénes védett, ám a Fradi hálóőre több látványos bravúrt bemutatva megőrizte a magyar győzelmet.

Szerbia sajnos ellentétes pályát írt le a hosszú hétvégén, hiszen a budapesti győzelem után a jóval erősebb dánokhoz utazott Koppenhágába, ahol hiába mutatkozott komoly ellenfélnek, sima, háromgólos vereséget szenvedett. Az északiak gólszerzői Maehle (15.), Lindström (53.), valamint Eriksen (57.) volt, aki szívelégtelensége óta másodszor lépett pályára hazája mezében, és második találatát jegyezte ezalatt.

Barátságos válogatottmérkőzések: Észak-Írország–Magyarország 0:1, Dánia–Szerbia 3:0, Horvátország–Bulgária 2:1, Albánia–Grúzia 0:0, Finnország–Szlovákia 0:2, Svájc–Koszovó 1:1, Norvégia–Örményország 9:0, Katar–Szlovénia 0:0, Izrael–Románia 2:2, Ausztria–Skócia 2:2, Belgium–Burkina Faso 3:0, Bosznia-Hercegovina–Luxemburg 1:0, Anglia–Elefántcsontpart 3:0, Írország–Litvánia 1:0, Hollandia–Németország 1:1, Spanyolország–Izland 5:0, Törökország–Olaszország 2:3, Wales–Csehország 1:1, Franciaország–Dél-afrikai Köztársaság 5:0.