2024. április 24., szerda

Will Smith pofonja

A tegnap esti Oscar-díj-átadó gála óta mindenki arról beszél, hogyan kevert le egy pofont Will Smith Chris Rock komikusnak, amikor az Smith feleségének frizurájáról viccelődött. Jada Pinkett Smith egy alopecia nevű betegségben szenved, ami a haj kihullásával is jár.

A rendőrség, a gálát szervező akadémia, és a közvélemény is reagált az esetre, és a leginkább arról folynak találgatások, hogy megjátszották-e a történteket.
Piers Morgan a Twitteren tett közzé egy bejegyzést, úgy fogalmazva, hogy a saját szemével látta az incidenst, és hogy ez volt a gála történetének legcsúnyább pillanata.

Ebben egyetértett vele Mark Hamill színész is, aki szerint a Rockhoz hasonló komikusok nem igazán tudnak az ilyen esetekkel mit kezdeni. A közösségi oldalakon közzétett bejegyzése szerint Serena Williams teniszező sem hitt a szemének, látva a történteket.

Will Smith megpróbálta megindokolni a tettét a beszédjében, miután átadták neki a Richard király című filmben nyújtott alakításáért járó Oscar-díjat. Elnézést kért az akadémiától és a kollégáitól, majd úgy fogalmazott, hogy a szerelem olykor arra készteti az embert, hogy őrült dolgokat tegyen – közli a B92.