2024. április 23., kedd

Dallal, verssel, szívvel – együtt

A VMSZ programbemutatója Nagykikindán

Szombaton délután a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület színpadán a Pesti Zenés Színpad művészei, Pánti Anna, Kiss Tivadar és Pozsár Andrea léptek fel Dallal, verssel, szívvel – együtt című előadásukkal. Tóth Ramóna, az Egység ME elnöke köszöntőjében kiemelte, egyesületük az idén 77. évfordulóját ünnepli. Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke és köztársasági képviselőjelöltje felszólalásában a választások kapcsán kiemelte, egységre van szükség, hogy a magyarságnak továbbra is legyenek képviselői Belgrádban, és az erős frakció következtében továbbra is legyenek államtitkárai.

– A magyar ügyek, a magyarságnak az ügyei, a mi településeinknek az ügyei, igazából senki más számára nem fontosak, csak a Vajdasági Magyar Szövetség számára. Tehát, hogyha mi nem állunk ki a magyar érdekek védelme mellett, akkor a magyarság ügyei védtelenek lennének, képviselet nélkül maradnának a következő években – hangsúlyozta a képviselőjelölt.

Szavai szerint akár a kis létszámú magyar osztályokról, a művelődési egyesületeinkről, a nyelvhasználati jogokról vagy a tájékoztatásról legyen szó, ezek az ügyek senki más számára nem fontosak, ahogy az sem, hogy a magyarlakta települések fejlesztései támogatásra leljenek.

– Ezért lényeges az is, hogy Magyarországon a Fidesz–KDNP győzzön. Ha nem lett volna nemzeti kormánya Magyarországnak az elmúlt 12 évben, akkor sok minden nem valósult volna meg, amit magyarországi támogatásoknak köszönhetően váltottunk valóra. Az anyaország támogatása révén az elmúlt 6,5 évben nagyjából 350 millió euró került kihelyezésre ide, a vajdasági magyar gazdáknak, családoknak, vállalkozóknak, cégeknek, ami három teljes vajdasági költségvetés összegének felel meg – emelte ki dr. Pásztor Bálint.