2024. április 23., kedd

Voks az anyaországi nemzeti erőknek és a VMSZ-nek

Moholon lakossági fórumot tartott a Vajdasági Magyar Szövetség

A moholi Csobolyó Művelődési Egyesület új székházában péntek este lakossági fórumot tartott a Vajdasági Magyar Szövetség.

Patyi Lajos, a Csobolyó vezetője és Rigó Flórián, a VMSZ moholi szervezetének elnöke köszöntötte a részvevőket a rendezvényen, amelyen a párt köztársasági képviselő-jelöltjei közül bemutatkozott Lajkó Szilvia és Kovács Elvira. A lakossági fórumon felszólalt még Nyilas Mihály, a szerbiai igazságügyi minisztérium államtitkára és Tóbiás József, a VMSZ Ada községi elnöke. Patyi Lajos, Rigó Flórián, Lajkó Szilvia és Tóbiás József kiemelték, hogy a Csobolyó ME székházának megvásárlása és felújítása a VMSZ közreműködésével és a magyar kormány támogatásával valósult meg, akárcsak moholi katolikus templom tetőszerkezetének jelenleg is zajló felújítása.

A vajdasági magyarság érdekében mindenkit arra biztattak, hogy az április 3-ai köztársasági választáson szavazataikkal támogassák a VMSZ-t, az anyaországi voksoláson pedig a Fidesz-KDNP listáját. Nyilas Mihály és Kovács Elvira szintén az áprilisi választás jelentőségéről beszélt, amelynek tétje, hogy hatalmon maradjanak a jelenlegi politikai erők és folytatódjon a jó együttműködés a magyar és a szerb állam között, valamint zavartalan legyen az anyaország által támogatott projektumok megvalósítása Vajdaságban, illetve a vajdasági magyarságnak erős érdekképviselete legyen a szerbiai parlamentben.

Fontosnak nevezték, hogy a vajdasági magyarság minél nagyobb számban vegyen részt a soron következő választásokon, és mindenkit arra biztattak, hogy az anyaországi voksoláson támogassák a nemzetileg elkötelezett erőket, a Fidesz-KDNP listáját, a szerbiai parlamenti választáson pedig szavazzanak a hármas számú VMSZ-re. Kovács Elvira továbbá arra kérte a szavazókat, hogy az elnökválasztáson voksoljanak a VMSZ által is támogatott államfőjelöltre, Aleksandar Vučićra.