2024. április 20., szombat

A tantermi oktatás pótolhatatlan

Iskolalátogatás Gomboson

A gombosi József Attila Általános Iskolába látogatott hétfőn délután Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár, Fremond Árpád köztársasági képviselőjelölt, a VMSZ alelnöke, dr. Úri Emese köztársasági képviselőjelölt, Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, Kanizsai Tamás, a Zombor város képviselő-testületének képviselője és a helyi tisztségviselők.

A helyi óvoda, az iskola és az Arany János Magyar Művelődési Egyesület növendékei, tanulói rövid zenés, táncos, verses műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Blagojević Mária iskolaigazgató tájékoztatta a jelenlévőket, az iskolának jelenleg 103 tanulója van, az óvodába 25 gyerek jár. Az utóbbi időszakban a fűtési rendszert újították fel, a jövőben pedig a tetőzet javítására volna szükség.

Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár szerint nagyon jó, hogy egy viszonylag hosszú időszak után a járványügyi intézkedések megengedik, hogy a tanulók iskolában lehessenek és lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba.

– A jelenléti, a tantermi oktatás ismét megvalósulhat, noha a pedagógusok és az igazgatók nagyon jól feltalálták magukat az online oktatásban is, a tantermi oktatást azonban semmi nem tudja pótolni. A gyerekek számára szintén külön élményt jelent nap mint nap találkozni egymással és a tanulás mellett más szociális aktivitásokban is részt vehetnek. Ezekből láttunk ízelítőt most Gomboson. A tartományi oktatási titkárság évente különböző pályázatokat hirdet, amelyekkel serkenteni próbáljuk az iskolák munkáját, igyekszünk segíteni őket. Szerteágazó pályázataink vannak, ilyenek a különböző projektek, programok megvalósítására vonatkozó pályázatok, továbbá az iskolaépületek felújítását érintő kiírások és pillanatnyilag nyitva van egy pályázatunk, amely eszközbeszerzésre vonatkozik. Az elmúlt években a gombosi iskola sikeresen pályázott a tartományi titkárságnál, több projektet tudtunk támogatni. Bízom benne, hogy a jövőben is megmarad ez a gyümölcsöző együttműködés – hangsúlyozta Szakállas Zsolt.