2024. március 28., csütörtök
TAVASZI VIRÁGPIAC ÓBECSÉN

Virágba borult a tér

Színpompás muskátlik, vidám árvácskák, illatos szegfűk, elegáns hortenziák, egynyáriak, évelők és örökzöldek – mindenki kedvére válogathatott az óbecsei tavaszi virágpiacon, amelyet hétfőn és kedden tartottak meg Óbecse központjában a Felszabadulás téren.

– Mindkét virágpiacra kilátogatok, a tavaszira és az őszire is. Szépítem az udvaromat, de bent is szeretem a virágokat, sok virágom van. Tavasszal árvácskát vásárolok, aztán később jön a muskátli – mondta az óbecsei Molnár Márta. A szintén óbecsei Jusztin László azt mondta, az ilyen rendezvényeken inkább csak nézelődik, ötleteket gyűjt.

– Szétnézek, látok-e esetleg valamilyen újdonságot, érdekességet. Vásárolni nem nagyon szoktam a virágpiacon, hanem amikor eldöntöm, hogy szükségem van valamire, akkor elmegyek és megveszem a virágüzletben vagy a kertészetben – fogalmazott Jusztin László.

Az óbecsei Szabó Kertészet rendszeres kiállítója a helyi virágpiacnak.

– Szezonális növényeket kínálunk, amelyeket a kertészetünkben termesztünk, emellett vannak behozatali szobavirágok, több éves kint telelő növények is. Sokan nézelődnek, vásárolnak, akik lakásban élnek, inkább szobanövényeket vesznek, akik kertes házban, azok ilyenkor az udvart szépítik – mondta Szabó Csilla, az óbecsei Szabó Kertészet tulajdonosa.

Az óbecsei Ung Béla rózsatövek termesztésével foglalkozik.

– Magastörzsű- és bokorrózsákat termesztek. Tizenkét éve járok a rendezvényre, elégedett vagyok, akad vásárló bőven. Most a tearózsa a népszerű, azokat vázába lehet tenni – mondta Ung Béla.

A rendezvényt Óbecse község Turisztikai Szervezete és a Biber Polgári Egyesület közösen szervezte meg.