2024. április 19., péntek

Györe franciával kezd

Györe László első ellenfele Miamiban, az idény második 1000-es rangú mestertornáján a francia Arthur Rinderknech lesz. Tavaly Gstaadban már megmérkőztek, és a zentai három játszmában nyert. Ha ismét sikerül győzni, Györe a 2. fordulóban a címvédő lengyel Hubert Hurkaczcsal játszik.

Hasonlóan járt a többi szerbiai és a magyar Fucsovics Márton is. Miomir Kecmanović selejtezőssel kezd, és ha nyer, a kanadai Felix Auger-Aliassime következik, Dušan Lajović első ellenfele az argentin Juan Manuel Cerúndolo, győzelem esetén pedig az olasz Matteo Berrettini lesz a rivális. Fucsovics az amerikai Marcos Gironnal kezd, a 2. fordulóban pedig a 18 éves spanyol sztár, Carlos Alcaraz következhet.

Danyiil Medvegyev Miamiban visszaveheti a ranglista első helyét. Ehhez legalább az elődöntő kell neki. Az orosz lehetséges ellenfelei Andy Murray a 2. fordulóban, Cristian Giron a 3. fordulóban, Roberto Bautista a nyolcaddöntőben és Hubert Hurkacz a negyeddöntőben.

A női selejtezőben Gálfi Dalma sikerrel kezdett, és a tábláért az amerikai Christina McHale-lel játszik, míg Aleksandra Krunić a rajton kiesett.

MIAMI. – A WTA-torna selejtezőjének 1. fordulójában: Gálfi–Govorcova 6:0, 6:3, Vögele–Krunić 7:6, 6:2.
ZADAR. – A challenger 1. fordulójában: Milojević–Esteve 6:3 – félbeszakadt, Kolar–Međedović 2:6, 1:1 – félbeszakadt. A tábláért: Zekić–Paz 6:3, 6:3.
ABBÁZIA. – A futures selejtezőjében: Juhász–Ottaviano 6:3, 6:0.

Nadal a bordáját törte

Fáradásos bordatörés miatt harcképtelenné vált Rafael Nadal, a spanyolok 21-szeres Grand Slam-bajnok teniszsztárja. Menedzsmentje tegnap közölte, hogy a 35 éves klasszis várhatóan hat hétre kidőlt, így kihagyja az európai salakszezon első felét, és csak májusban térhet vissza.

Nadalnak parádésan indult az idénye, de most ennek vége szakadt (Fotó: Beta/AP)

Nadalnak parádésan indult az idénye, de most ennek vége szakadt (Fotó: Beta/AP)

Nadal vasárnap a Taylor Fritzcel szemben elvesztett Indian Wells-i döntőben arra panaszkodott, hogy nehezen tud levegőt venni, emiatt kétszer is ápolást kért a meccs során. Előzőleg az idényben még veretlen volt, és sorozatban húsz meccsen – többek között az Australian Open fináléjában is – diadalmaskodott.

Wawrinka visszatér!

Több mint egyéves kihagyás és két lábműtét után a jövő héten sorra kerülő marbellai challenger tenisztornán tér vissza a pályára a svájci Stan Wawrinka. A 37. születésnapját jövő hétfőn ünneplő, háromszoros Grand Slam-tornagyőztes játékos 2021. március eleje óta először indul versenyen. Wawrinka az elmúlt egy esztendő alatt egészen a 232. helyig csúszott vissza a világranglistán, melyen legjobbjaként 2014. január végén harmadik volt.