2024. április 23., kedd

Egész héten fokozott sebességellenőrzés

Fokozott ellenőrzésbe kezdett a közlekedési rendőrség tegnap. Egy európai kezdeményezés részeként az autók sebességét ellenőrzik a hét folyamán.

A ROADPOL európai közlekedési rendőrségi hálózathoz tartozó harminc európai államban cselekednek majd ugyanígy a közlekedési rendőrség tagjai.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a fokozott ellenőrzés csúcsa csütörtökön lesz, amikor a Speed Marathon elnevezésű akció keretében 24 órán keresztül minden fontosabb útszakaszon mérik majd az autók sebességét.

A közlekedési rendőrség bejelentette, hogy minden rendelkezésre álló radarkészüléket, mérőműszert, rendőrségi jelzés nélküli gépkocsit bevetnek a sebességtúllépés detektálása és a szabálysértők feltartóztatása érdekében, az autóúton mérni fogják a kocsik átlagsebességét is. A gyalogos-átkelőhelyek környékén is méréseket végeznek majd, mert a nemzetközi akció egyik célja a gyalogosok biztonságának fokozása.

A tájékoztatás szerint minden megállított autó vezetője esetében ittassági tesztet is elvégeznek, az utasokat pedig ellenőrzik, hogy megfelelően használják-e a biztonsági öveket.