2022. augusztus 10., szerda

Közösségi találkozó Magyarkanizsán

Újvári Zsombor a magyarkanizsai jelölt

Péntek este színültig telt a magyarkanizsai Texas vendéglő, ahol a VMSZ közösségi találkozót tartott. A községbeli tagok szinte mindegyike ott volt, hogy a buzdító szavakat is hallja, emellett feltehették kérdéseiket, akár a magyarkanizsai polgármesternek, Fejsztámer Róbertnek vagy a parlamenti jelöltnek, Újvári Zsombornak fogalmazhatták meg kéréseiket, hogy ha bejut a parlamentbe, majd továbbítsa a megfogalmazottakat, illetve Pásztor Bálint is jelen volt, aki mint mondta, szeret Magyarkanizsára és kimondottan erre a helyre járni, ugyanis az utóbbi időben mindig ünneplésre volt ok itt, és reméli, hogy a közeljövőben is így lesz. Arra kérte a magyarkanizsaiakat, hogy vegyenek részt a választásokon és az egyetlen magyar érdekképviseletű pártra szavazzanak.

– A VMSZ nem csak a kampány időszakában kommunikál az emberekkel, mindvégig közösen határozzuk meg a célokat és számonkérhető a tevékenységünk. A cél, hogy meghalljuk, az emberek mit gondolnak rólunk, illetve, hogy ötletek gyűjtsünk a jövőre vonatkozóan. Konkrétan Magyarkanizsán az elmúlt években is voltak az önkormányzatnak olyan projektumai, amelyekre köztársasági költségvetési eszközöket tudtunk biztosítani. Igyekezni fogunk a jövőben is – mondta Pásztor Bálint Magyarkanizsán.

Újvári Zsombor az előkelő negyedik helyen szerepel a VMSZ listáján, a magyarkanizsaiak pedig kifejezték támogatásukat és reményüket, hogy lesz helyi képviselő a parlamentben, aki esetleg értük is felemelheti a hangját. Újvári elmondta, hogy a szemtől szembeni kommunikáció híve.

– Ezeken a közösségi találkozókon mindenki elmondhatja, hogy mi a véleménye, ezért is jók ezek a rendezvények, mert szemtől szembe első kézből halljuk a problémákat, észrevételeket – mondta, majd azt is hangsúlyozta, hogy szeretné, hogy azok a projektumok, melyek önkormányzati és helyi közösségi szinten prioritást élveznek, eljussanak majd a köztársaságba. – Nagyon sok dolog van folyamatban és az esetleges új felállásban a megkezdett projektumokat szeretnénk folytatni, de újakat is kezdeni. Fontos a kerülőút, a folyami személyforgalmi határátkelőhely beindítása és az Orom-Csanatvér és a Ludas-Kispiac utak is szóba kerülhetnek.

Közösségben a közösségért (Fotó: Kónya Róbert)

Pásztor Bálint elmondta, hogy a választás mindig nagy mértékben függ a matematikától, így a mandátumszám megjósolhatatlan, de azzal lenne elégedett, ha annyi szavazatot tudnának szerezni, amennyit közel két évvel ezelőtt.

Március 26-án a Tisza-parton kampányzáró családi napot tartanak majd humanitárius akcióval egybekötve Magyarkanizsán, ahol a Caritasnak gyűjtenek majd adományt, amiért halászlevelet kapnak cserébe a jelenlevők.