2024. március 29., péntek

Négy év összegzése

Megnyílt a Bolyai képzőművészet szakos végzőseinek kiállítása

Stresszes életünkben szerencsére vannak olyan pillanatok, amelyek elfeledtetik a rohanást, és szeretetet lopnak a szívünkbe. Ilyen alkalom volt csütörtök este Zentai Városi Múzeumban az a kiállításmegnyitó, amelyen a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészet szakos végzős diákjainak alkotásai kerültek a nagyközönség elé. Jó volt látni a múzeum képtára előtt gyülekező büszke szülőket és tanárokat, illetve a legutolsó pillanatig izguló diákokat, és azt is, amikor a diákok az emelvényre álltak, és köszönetet mondtak egymásnak és tanáraiknak.

A megjelenteket Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója köszöntötte. Elmondta, meg szeretnék mutatni a látogatóknak és a diákok szüleinek, hogy a tehetséggondozó képzőművészeti szakának a negyedikesei hová fejlődtek négy év alatt, és köszönetet mondott a szaktanároknak odaadó munkájukért.

– Örülök, hogy négy évig tiétek volt az iskola, hogy megtaláltátok azt, amit kerestetek, hogy fejlődtetek és idáig eljutottatok – fogalmazott az igazgató, majd Bencsik Andrea, a 4/k osztályfőnöke megnyitotta a kiállítást.

Beszédében kiemelte, hogy ez a nap nem arra való, hogy sajnálkozzanak, és az elmúlt négy évet sirassák, hogy búcsúzkodjanak, hanem örüljenek ennek a kiállításnak. Úgy fogalmazott, hogy négy évvel ezelőtt, amikor egyetlen szaktanárként három tantárgyat is tanított nekik, rögtön ráérzett a tanulók között létrejött hatalmas energiára, és ez vitte őket előre.

A kiállításon többek között rajzokat, festményeket, fényképeket, grafikákat, számítógépes grafikákat, szobrászati alkotásokat, falfestményeket, multimediális alkotásokat, képregényeket láthat a közönség. A tárlat április elsejéig látogatható.