2024. április 19., péntek

Felszámolják az illegális szemétlerakót

Hétfő óta folynak a munkálatok Kevi és Tornyos között

Illegális szeméttelepet számol fel Zenta város önkormányzata a Kevi és Tornyos közötti részen, a Csík-ér határában. A terület, amelyre a szemetet hordták a felelőtlen polgárok, nagyjából 6–8 kvadrátot tesz ki. Az építkezési hulladéktól kezdve az állati tetemekig mindenféle hulladékot raktak ott le a környékbeliek.
Cipó Igor, a falvakkal és helyi közösségekkel megbízott tanácstag elmondta, hogy az emberek évek óta oda hordták a szemetüket, amivel tönkretették két gazdának is a földterületét.
– Tartományi pályázat révén jutott pénzhez az önkormányzat, és ennek köszönhetően számoljuk fel ezt az illegális szemétlerakót. Az évek folyamán fák és bokrok is benőtték a helyet, ezért nem elég csak a szemetet elszállítani, hanem ezeket ki is kell vágni, és művelhető földterületté kell ismét visszaállítani. A munkálatok hétfőn kezdődtek el, és hétvégére be is fejeződnek, amennyiben az időjárás is engedi. A kivitelező a zentai DTD Kft., amely a hulladékot a zentai szeméttelepre szállítja, ahol szétválogatják. Szerencsére a község területén másik ilyen nagy illegális szemétlerakó nincs, de kisebbek vannak, amelyek még felszámolásra várnak – mondta Cipó Igor.