2024. április 18., csütörtök
NBA

Folytatódik a márciusi rohanás

Sehogyan sem áll meg az alapszakasz hajrájának pezsgése az NBA-ben. Tegnap hajnalban egy olyan meccsen született maradandó teljesítmény, ami legfeljebb a következő draft pozícióiról dönthetett, hiszen a két keleti sereghajtó, az Orlando és a Detroit csapott össze. A nap főszereplője a Pistons másodéves csatára, Saddiq Bey lett, aki tíz triplával, összesen 51 ponttal ért el új karriercsúcsot.

A három orosz csapat kizárása miatt lerövidült Euroliga-alapszakasz is a vége felé közeledik. A csütörtök esti játéknapon fontos sikert aratott Vilniusban az Efes, amelynél Vasilije Micić vitte a prímet 20 ponttal. Továbbra is versenyben van az első helyért a Hanga Ádámmal felálló Real Madrid, a királyiak a francia Asvelt gyűrték le, míg az Olimpiakosz és a Panathinaikosz görög derbijén a vendégeknél Nemanja Nedović (16) játszott fontos szerepet, de a pireusziak könnyedén diadalmaskodtak. A negyeddöntőért versenyben lévő C. zvezda tegnap este Barcelonában lépett fel.

Saddiq Bey emeli a hárompontost (Fotó: Beta/AP)

Saddiq Bey emeli a hárompontost (Fotó: Beta/AP)

NBA, alapszakasz: Orlando–Detroit 120:134. Euroliga, a 30. fordulóban: Žalgiris–Efes 71:85, Olimpiakosz–Panathinaikosz 101:73, Real Madrid–Asvel 70:58. Az élcsoport: Real Madrid és Barcelona (–1) 36, Olimpiakosz (+1) 34, Milano (–1) 32 pont stb.