2024. április 24., szerda

Đoković indulhat, ha nem romlik a járványhelyzet

Az oltatlan Novak Đoković indulhat a francia nyílt teniszbajnokságon, ha az országban májusig nem romlik járványhelyzet.

Amelie Mauresmo, a salakpályás Grand Slam-torna igazgatója szerdán elmondta, jelen állás szerint semmi akadálya, hogy a címvédő szerb játékos pályára lépjen Párizsban.

Franciaországban ezen a héten megszüntették az általános maszkviselési kötelezettséget, és a koronavírus elleni oltással nem rendelkező emberek ismét beléphetnek az éttermekbe, a sportcsarnokokba és más helyekre.

A Francia Tenisz Szövetség elnöke, Gilles Moretton hozzátette, ha a vírushelyzet ismét romlik, a hatóságok kénytelenek lesznek megint bevezetni a korlátozásokat, ez pedig hatással lehet Đoković részvételére.

„A vírus ha kis mértékben is, de még mindig itt van. Jelenleg zölden világítanak a lámpák, de óvatosnak kell lennünk, hiszen tudjuk, mi történt az elmúlt két évben. Ha megismétlődnének a dolgok, és a kormány új intézkedéseket hozna, azok minket is érintenének, de ez nem rajtunk múlik" – magyarázta.

A Roland Garrosra idén május 22. és június 5. között kerül sor.